Dansk drone klar til tjeneste i Nordøstgrønland

Station Nord

Aarhus Universitet har modtaget en større donation fra Villum Fonden til etablering af forskningsstationen Villum Research Station (VRS) på Station Nord i Nordgrønland samt en droneplatform til brug for forskningen samme sted. Stationen åbnede i 2015 og nu er det blevet tid til at modtage dronen, der skal bruges til at måle indlandsis i Grønland.

Den 13. marts overdrages dronen til Aarhus Universitet og Villum Fonden fra Danmarks Tekniske Universitet og Integra Aerial Services ved en ceremoni i HCA Airport, der huser en lang række droneaktiviteter. Efter omfattende tests i HCA Airport af Penguin B dronen i januar og februar er den nu klar til at blive sendt afsted til Villum Research Station ved Station Nord.

Læs hele historien på ArktiskNyt.dk

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »