Dansk drone klar til tjeneste i Nordøstgrønland

Station Nord

Aarhus Universitet har modtaget en større donation fra Villum Fonden til etablering af forskningsstationen Villum Research Station (VRS) på Station Nord i Nordgrønland samt en droneplatform til brug for forskningen samme sted. Stationen åbnede i 2015 og nu er det blevet tid til at modtage dronen, der skal bruges til at måle indlandsis i Grønland.

Den 13. marts overdrages dronen til Aarhus Universitet og Villum Fonden fra Danmarks Tekniske Universitet og Integra Aerial Services ved en ceremoni i HCA Airport, der huser en lang række droneaktiviteter. Efter omfattende tests i HCA Airport af Penguin B dronen i januar og februar er den nu klar til at blive sendt afsted til Villum Research Station ved Station Nord.

Læs hele historien på ArktiskNyt.dk