Danmark: Vindstød af stormstyrke rammer Danmark og giver forhøjet vandstand i Vadehavet

Et ret dybt lavtryk ligger onsdag morgen i den vestlige del af Norsøen og bevæger sig i løbet af dagen mod nordøst ind over den nordvestlige del af Danmark. De nye prognoser, onsdag morgen, holder fast i tendensen og giver fortsat vindstød af stormstyrke, stedvis stærk storm i den sydlige del af landet.

I første omgang er det Vadehavet der står for skud når vinden omkring middag drejer mod sydvest og tiltager op til mellem hård og stormende kuling med vindstød af stormstyrke, nogle steder op til stærk storm. I løbet af eftermiddagen breder den kraftige vind sig østpå over Fyn, Sjælland, Lolland og Falster og når frem til Bornholm sidst på eftermiddagen. Mange steder ventes hård vind til hård kuling omkring sydvest med vindstød op til stormstyrke, i de sydlige egne stedvis stormende kuling og vindstød af stærk storm.

I nat aftager vinden langsomt og torsdag morgen kan der endnu lokalt forekomme vindstød af stormstyrke i Sydsjælland, Lolland og Falster. På Bornholm vil der fortsat blæse op til hård kuling med vindstød af stormstyrke frem til torsdag eftermiddag.

Der er kommet meget regn det sidste stykke tid, og den våde jorden holder ikke så godt fast på træernes rødder. Desuden bærer træerne stadig blade, så vindtrækket bliver væsentlig større, end hvis bladene var faldet af. Der er derfor risiko for, at der kan ske skade på træer i sydlige del af landet.

Foruden den kraftig blæst, vil der i aften også komme forhøjet vandstand i Vadehavet. Vandstanden ventes op mellem 2.4 og 3.0 meter over daglig vande. Meteorolog Lars Henriksen tirsdag den 13. september kl. 06:55