To initiativrige kvinder bag læringsapp til de mindste

To initiativrige kvinder bag læringsapp til de mindste

ReadingKidz er en flot og velfungerende læringsapp, som er lanceret til de mindste i en helt ny og flot version, der hjælper læse/staveudviklingen rigtig godt på vej

Gitte Dall Sølbeck og Britta Vad Smedegård Nielsen har, ved siden af deres fuldtidsjobs, arbejdet med at udvikle et onlinebaseret undervisningskoncept til børn i alderen 1-10 år.

Gitte på 42 år har tre børn i alderen 22, 12 og 9 år. Drengen på 12 år har infantil autisme og er mentalt retarderet, og det var i høj grad hans situation der inspirerede til at gå i gang med projektet. Britta er 39 år og har to børn på 11 og 8 år.

Motiverende indlæringsmetode med dokumenteret effekt
Undervisningskonceptet er overordnet baseret på sjove og udviklende læseopgaver, som har til formål at motivere og lære børn at læse ord.

Programmerne i læringsappen øger børns ordforråd og styrker deres læsefærdigheder ved hjælp af både auditive og visuelle sanseindtryk. Metoden er baseret på viden om, at små børn lærer langt nemmere end senere i livet, og at små børn kan lære at læse, på samme måde som de lærer at tale, hvis man griber det an på en rigtig og motiverende måde.

Læringsspillene er suppleret med hjælpefigur, feedback og belønning, som kan fastholde og motivere børnene i spillet med ros og guidning. De voksne vil også have mulighed for at måle, i hvilken grad børnene har udført opgaven.

Læsning stimulerer synet, koncentrations- og indlæringsevnen, men også hørelsen og evnen til at forstå. Systemet har også vist sig anvendeligt hos børn med indlæringsvanskeligheder samt forskellige mentale og udviklingsmæssige handicaps; så alt i alt er det noget der virker!

Der er tale om et solidt funderet indlæringskoncept. Dels findes en del evidensbaseret litteratur på området, og derudover har Gitte og Britta i processen været i dialog med førende forskere på området og i mindre omfang gennemført fokusgrupper og test i forskellige institutioner.

Flere børn kan bruge appen med forskellige profiler
Det er muligt at tilknytte tre forskellige profiler, hvorefter man kan købe sig til flere pladser. Hvert enkelt barn kan dermed have sin egen profil med eget foto, som gemmer udviklingen i opgaveløsningerne og diverse indstillinger. Hvert barn får en individuel oplevelse, og det er nemt for de voksne at følge med i forløbet.

Flere niveauer og kæledyr der motiverer
Der er fire niveauer i ReadingKidz. De fire niveauer består af læsekort, matchopgaver og to staveopgaver i forskellige sværhedsgrader. Derudover er der tilføjet et ballonspil på det første niveau.

Hvis man i løbet af den enkelte opgave laver fejl i stavning eller matchning, bliver det pågældende ord gennemgået igen på et lavere niveau. Det giver børnene rigtig gode muligheder for at lære de ekstra svære ord.

Når en opgave er gennemført, ledes brugeren ind i et lille univers, hvor man som belønning får søde kæledyr som kan fodres med mad eller pyntes med hatte, briller og anden beklædning, der ligeledes optjenes ved at gennemføre opgaverne.

Kæledyrene skal fodres jævnligt ellers stikker de af. De her kæledyr kan fungere som lige netop den motivation, der kan interessere børn i at lege en smule med ord hver dag.

Flere sprog

ReadingKidz findes allerede på dansk, engelsk, nynorsk samt norsk bokmål og udgives i de kommende måneder endvidere på svensk, tysk, fransk, spansk, indonesisk samt i en kinesisk version. Dermed vil ReadingKidz være lanceret i det meste af verden. ReadingKidz er helt oplagt velegnet at lære et andet sprog med.

Pris
Appen koster kun 45 kr. for en fuld version i ét sprog.

Kontakt og materiale
Gitte Dall Sølbeck: 41 89 02 25 Britta Vad Smedegård Nielsen: 21 82 20 91
e-mail: gitte@soelbeck.dk e-mail: smedegaard.nielsen@gmail.com

Hjemmeside Facebook Instagram

 

 

 

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »