ARKTISK KOMMANDO: LYNX helikopteren i aktion natten til onsdag, på Grønlands østkyst.

Arkivfoto: Hoist træning af patientevakuering

 

Natten mellem tirsdag og onsdag modtog Joint Rescue Coordination Center (JRCC) ved Arktisk Kommando et opkald fra et grønlandsk fiskeskib, som befandt ved den sydlige del af Grønlands østkyst. Meldingen fra fiskeskibet var, at et besætningsmedlem havde beskadiget sin fod og at der var brug for lægefaglig behandling.

Den vagthavende officer i JRCC kontaktede inspektionsskibet HVIDBJØRNEN, som patruljerede i nærheden. Herfra blev den skibsbaserede LYNX helikopter sendt i luften for at evakuere den tilskadekomne til inspektionsskibet, hvor skibets læge stod klar til at behandle ham.

I løbet af onsdag vil LYNX helikopteren sørge for at transportere den tilskadekomne til videre behandling på sygehuset i Tasiilaq.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...