??Lars Løkkes julekalender 2017 – 17. december

❤️?Verdens bedste lammerullepølse (smag den!)?❤️

På den yderste nordøstkyst af Eysturoy på Færøerne ligger Gjógv, som efter min mening er den smukkeste bygd på Færøerne, hvor konkurrencen ellers er hård. ?

Når man står på toppen af fuglefjeldet og kigger ned i slugten, som danner en naturlig landingsplads for bådene (Gjógv er det færøske ord for slugt), bliver man bjergtaget af den færøske natur. Jeg elsker simpelthen Færøerne, hvor sol, regn, tåge og vind veksler i et tempo, som jeg ikke har oplevet andre steder. Og så er det Sólruns fødeland, og det er bare endnu en grund til, at jeg er helt vild med det.

Sólruns morfar er født netop der, og for nogle år siden købte vi to gylden land med græs, som har været i familiens eje gennem generationer i Gjógv. Ikke for jordens skyld, men fordi græsset giver os adgang til en lille andel i en flok får på fjeldet Sáttarenni nogle kilometer sydpå. Her lever de et liv i pagt med naturen og forstyrres kun et par gange om året: Om sommeren, når vi tager dem ned til klipning, mærkning og medicinering, og ud på efteråret, når de skal slagtes. Jeg deltager gerne i det første, og er efterhånden nogenlunde ferm med en saks. Det andet, slagtningen, har jeg indtil nu undgået med et hav af mere eller mindre gode undskyldninger (f.eks. at det falder sammen med Venstres landsmøde), så det har Sólrun og ungerne stået for.
Til gengæld tager jeg mig gerne kærligt af slagene sammen med min gode ven Ole Ritter og forvandler dem til – efter min mening – verdens bedste lammerullepølse. Det giver altsammen Landbrug & Fødevarers slogan om “fra jord til bord” en hel ny og meget personlig mening.

Færøerne er et fantastisk land, som alt for få danskere kender og har oplevet for alvor. Der oppe i Nordatlanten bor 50.000 mennesker, som har udviklet et moderne velfærdssamfund i respekt for historien. Der males, synges og digtes i et omfang og et niveau, som er et meget, meget større land værdigt.
Når vi om sommeren samles i Tórshavn til alsang under Olaifesten, hvor 15.000 mennesker møder op til midnat og synger i kor, bliver jeg både berørt og lidt misundelig. Det er en form for nationalisme, som ikke er ekskluderende eller navlebeskuende, men udtryk for et sand stolthed over at være vikingernes efterkommere og – på trods af vind, kæmpe afstande til resten af verden og mørke vintre – en lige så stor stolthed over, at de har evnet at skabe et minisamfund på internationalt niveau.

Jeg elsker Færøerne. Og jeg elsker den lammerullepølse, vi sidste lørdag fik lavet af vores lam fra Sáttarenni. Har du lyst til at smage? Så skriv et eller andet i kommentarfeltet. Jeg trækker lod blandt dem, der har kommenteret inden den næste kalenderlåge kommer på, og så får du et stykke af min hjemmelavede rullepølse – og dermed en lille smag af Færøerne. Men du skal vide én ting: Har du først smagt på Færøerne, så vil du have mere! God adventssøndag!

❤️?Inspiration?❤️

Ingen nævnt, ingen glemt… Der er pænt mange, som har bedt mig skrive om Færøerne, så det gør jeg i dag.

❤️?Løkkes decemberrejse?❤️

Min julekalender er en rejse til 24 stedet i Kongeriget, som har betyder noget særligt for mig. Vi nærmer os så småt julen og rejsens afslutning, men der er stadig syv stop. Så du kan stadig påvirke rejsen ved at foreslå en by, et sted eller et tema i kommentarfeltet. Gør du det i dag, kan du måske samtidig sikre dig et stykke rullepølse til julebordet…

❤️?Verdens bedste lammerullepølse (smag den!)?❤️På den yderste nordøstkyst af Eysturoy på Færøerne ligger Gjógv, som efter min mening er den smukkeste bygd på Færøerne, hvor konkurrencen ellers er hård. ? Når man står på toppen af fuglefjeldet og kigger ned i slugten, som danner en naturlig landingsplads for bådene (Gjógv er det færøske ord for slugt), bliver man bjergtaget af den færøske natur. Jeg elsker simpelthen Færøerne, hvor sol, regn, tåge og vind veksler i et tempo, som jeg ikke har oplevet andre steder. Og så er det Sólruns fødeland, og det er bare endnu en grund til, at jeg er helt vild med det.Sólruns morfar er født netop der, og for nogle år siden købte vi to gylden land med græs, som har været i familiens eje gennem generationer i Gjógv. Ikke for jordens skyld, men fordi græsset giver os adgang til en lille andel i en flok får på fjeldet Sáttarenni nogle kilometer sydpå. Her lever de et liv i pagt med naturen og forstyrres kun et par gange om året: Om sommeren, når vi tager dem ned til klipning, mærkning og medicinering, og ud på efteråret, når de skal slagtes. Jeg deltager gerne i det første, og er efterhånden nogenlunde ferm med en saks. Det andet, slagtningen, har jeg indtil nu undgået med et hav af mere eller mindre gode undskyldninger (f.eks. at det falder sammen med Venstres landsmøde), så det har Sólrun og ungerne stået for. Til gengæld tager jeg mig gerne kærligt af slagene sammen med min gode ven Ole Ritter og forvandler dem til – efter min mening – verdens bedste lammerullepølse. Det giver altsammen Landbrug & Fødevarers slogan om "fra jord til bord" en hel ny og meget personlig mening.Færøerne er et fantastisk land, som alt for få danskere kender og har oplevet for alvor. Der oppe i Nordatlanten bor 50.000 mennesker, som har udviklet et moderne velfærdssamfund i respekt for historien. Der males, synges og digtes i et omfang og et niveau, som er et meget, meget større land værdigt. Når vi om sommeren samles i Tórshavn til alsang under Olaifesten, hvor 15.000 mennesker møder op til midnat og synger i kor, bliver jeg både berørt og lidt misundelig. Det er en form for nationalisme, som ikke er ekskluderende eller navlebeskuende, men udtryk for et sand stolthed over at være vikingernes efterkommere og – på trods af vind, kæmpe afstande til resten af verden og mørke vintre – en lige så stor stolthed over, at de har evnet at skabe et minisamfund på internationalt niveau.Jeg elsker Færøerne. Og jeg elsker den lammerullepølse, vi sidste lørdag fik lavet af vores lam fra Sáttarenni. Har du lyst til at smage? Så skriv et eller andet i kommentarfeltet. Jeg trækker lod blandt dem, der har kommenteret inden den næste kalenderlåge kommer på, og så får du et stykke af min hjemmelavede rullepølse – og dermed en lille smag af Færøerne. Men du skal vide én ting: Har du først smagt på Færøerne, så vil du have mere! God adventssøndag!❤️?Inspiration?❤️Ingen nævnt, ingen glemt… Der er pænt mange, som har bedt mig skrive om Færøerne, så det gør jeg i dag.❤️?Løkkes decemberrejse?❤️Min julekalender er en rejse til 24 stedet i Kongeriget, som har betyder noget særligt for mig. Vi nærmer os så småt julen og rejsens afslutning, men der er stadig syv stop. Så du kan stadig påvirke rejsen ved at foreslå en by, et sted eller et tema i kommentarfeltet. Gør du det i dag, kan du måske samtidig sikre dig et stykke rullepølse til julebordet…

Lars Løkke Rasmussen 发布于 2017年12月16日

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...