IKEA demokratisere kunst med nyt fotosamarbejde

Fotokollektionen NORRHASSEL vil blive solgt i en begrænset periode fra august 2018

IKEA har længe forsynet folk over hele verden med demokratisk design – overkommeligt og funktionelt design for de mange. For få år siden tog IKEA de første skridt på vejen til også at demokratisere kunst. Derfor indgår IKEA nu i et helt nyt samarbejde med Hasselblad, som er en svensk producent af professionelle kameraer, og syv professionelle fotografer for at udforsket fotokunsten, hvilket vil føre til en kollektion af fotografier.

Kunst er en katalysator for menneskelige følelser, og betydningen af at have kunst omkring sig i sit hjem bliver endnu vigtigere. IKEAs undersøgelser af livet derhjemme viser, at vi går fra tidligere at have fokuseret meget på de funktionelle fordele henimod i højere grad at værdsætte de følelsesmæssige aspekter i de ting vi indretter os med. Denne tendens synes særligt stærk hos Millennials, der sætter stor pris på de mere følelsesmæssige genstande, såsom kunst, design, og det at hjemmet er unikt.

“Vi ved, hvor vigtigt det er for dit velbefindende at få adgang til kunst. Med denne kollektion ønsker vi at gøre interessant og smukt fotokunst tilgængelige for de mange. Ved at tale til folks kreativitet, kan vi måske få flere til at reflektere over, hvilken slags kunst de gerne vil omgive sig med derhjemme. ” fortæller Marcus Engman, designchef hos IKEA.

Kollektionen er lavet i samarbejde med Hasselblad, som er en af verdens mest ikoniske kameramærker, og består af otte unikke billeder taget af prisbelønnede fotografer. Billederne indeholder både natur og portrætter, og er taget af Dmitry Ageev, Lars van de Goor, Hans Strand, Bára Prášilová, Ali Rajabi, Tom D. Jones og Joachim Schmeisser.

“Vi ønsker at dele vores kærlighed og passion for fotografering med verden og give et bredere publikum chancen for at opdage nye kunstværker skabt af Hasselblad Photographers. Samarbejdet er en måde at inspirere folk ved at bringe verdensklassefotografering ind i deres hverdagsliv. Hvert billede er udvalgt for sin skønhed, sammensætning og æstetik, så de tilføjer et følelsesmæssigt niveau til dit hjem.” fortæller Bronius Rudnickas, Marketing Manager hos Hasselblad.

Kollektionen kommer til at hedde NORRHASSEL, og vil blive solgt i en begrænset periode fra august 2018.

 

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...