???Aftenens Podcast: Kina bygger et digitalt overvågningssamfund

??Kina er ved at udvikle sig til et af verdens mest sofistikerede overvågningssamfund. Forskerne kalder det digital leninisme, når kommunistpartiet griber ned i den digitale værktøjskasse og bruger redskaberne til at kontrollere sine borgere. Blandt andet vil kommunistpartiet udrulle et nationalt digitalt pointsystem i 2020, hvor kinesernes økonomiske såvel som sociale adfærd belønnes og straffes. Imens har den vestlige uroplagede Xinjiang-provins allerede ifølge rettighedsgrupper udviklet sig til at være et digital politistat, hvor indbyggernes mindste skridt følges tæt. Gæster er journalist og Kina-ekspert Christina Boutrup, Anders Kjærulff, vært på Radio24syvs program Aflyttet og Nicolai Lundsbjerg, BA-studerende i Kinastudier, KU.
 

 

 

Hvem håber du kommer til at sidde i den ny koalition? Flertal kræver 16 mandater - Du kan vælge op til 4 svar. Hvis du håber på nyvalg, bør du naturligvis kun vælge den svarmulighed

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...