????Ny grønlandsk musikfestival i Danmark

??NUKIGA er stolte over at præsentere nogle af Grønlands førende musikere til SPOT ON GREENLAND 2018. I dagene 9.-12. maj afholdes festivalen i Danmarks fire største byer; København, Aarhus, Odense og Aalborg
Seks grønlandske musiknavne er på plakaten, når NUKIGA igen i år inviterer til SPOT ON GREENLAND. I år har arrangørerne valgt at udvide festivalen til København, Aarhus, Odense og Aalborg. Festivalen afholdes i dagene 9.- 12. maj, og arrangeres af NUKIGA i samarbejde med Spot Festivalen, Nordatlantens Brygge, Nordatlantisk Hus og Studenterhuset i Aalborg.

????Nordatlantens Brygge: SPOT ON GREENLAND. Koncert lørdag 12. maj kl. 18

????Aarhus: SPOT festival – Torsdag 10. maj kl 18.00 – kl 23.45

Artiklen fortsættes længere nede på siden
SPOT ON GREENLAND er et musikalsk kulturfremstød, der skal vække musikbranchen og mediernes interesse for musik fra Grønland, og samtidig være små folkefester for grønlændere og grønlandsinteresserede i Danmark. Koncerterne vil være showcases af 45 min, hvor publikum kan få et indblik i diversiteten i grønlandsk musik.
Projektkoordinator for NUKIGA, Michael Skaarup udtaler:
”Sidste år arrangerede vi Spot On Greenland under musikbranchefestivalen SPOT Festival i Aarhus. Vi oplevede en kæmpe interesse for eventet, både fra musikbranchen, medierne og blandt publikum. Vi måtte melde udsolgt allerede inden dørene var åbnet, og rigtig mange publikummer måtte gå forgæves. Vi har derfor valgt at udvide til de øvrige store byer i Danmark. Vi oplever en stor interesse for den nye grønlandske musikscene.”
Billetsalget er allerede startet, og billetprisen er sat lavt: ”Billetprisen er sat til blot 100kr. Der skal være plads til både høj og lav, og de meget interesseret og de lidt interesseret. Vi ønsker at nå bredt og forventer fyldte spillesteder med masser af god stemning” udtaler projektkoordinator for NUKIGA, Michael Skaarup. Billetter til koncerterne kan købes på billetto.dk, De Grønlandske Huse og Nordatlantens Brygge.

Tourplan
Onsdag d. 9. maj – Odense – Nordatlantisk Hus
Torsdag d. 10. maj – Aarhus – Atlas
Fredag d. 11. maj – Aalborg – Studenterhuset Aalborg
Lørdag d. 12. Maj – København – Nordatlantisk Brygge

Musikprogrammet

Small Time Giants (indie/rock)
Small Time Giants betragtes som en del af den spændende alternative grønlandske scene. En række roste liveshows i
både ind- og udland, bevidner om et band der både har sjæl og uforudsigelighed med sig på scenen.
NINA (elektro/pop)
NINA er en af Grønlands mest populære sangerinder. I 2016 udgav hun sit elektroniske konceptalbum ”Hun står i nordenvind” i samarbejde med en række nordiske musikere.
Nick Ørbæk (rock/pop)
Nick Ørbæk debutalbum ”Saappara” udkom i februar 2018. En udgivelse der har fået gode anmeldelser, og sendt ham på hans første Grønlandsturne som solist. Nick Ørbæk laver farverig og nytænkende rock/pop.
Da Bartali Crew (electro/house/hiphop/ambient)
Da Bartali Crew er en elektronisk gruppe der er gået fra Nuuks undergrundsscene, til at være et af de mest populære live navne i Grønland. Da Bartali Crew livevideo af sangen ”DBC” er blevet set mere end 120.000 gange på YouTube.
Ulf Fleischer
Ulf Fleischer er en af de mest kendte grønlandske sangere. Han står bag en lang række grønlandske evergreens, som har gjort ham til en stor del af den grønlandsk sangskat.
Simon Lynge
Den dansk/grønlandske sanger taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden. I 2016 udgav Simon Lynge sit seneste album ’The Map Of Your Life”, som har fået en flot modtagelse af anmeldere i ind- og udland.

 

 

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...