??Nuuk: Nauja Lynge opfordrer til demonstration d. 15 mod den nye koalition #glpol

Nauja Lynge


??”Demonstration den 15. kan sætte den nye koalition i mindretal!

“Det er bemærkelsesværdigt at Siumut lægger det ud på dansk. PN havde under valget kun grønlandsk at byde på, når man trykkede på deres danske flag (god humor). NQ havde slet ikke noget at byde på.

I Siumut er der potentiale til at et mandat, og måske to, kan hoppe til oppositionen, så koalitionen kan komme i mindretal. Siumut-indpiskerne har dem under opsyn, men desværre har ingen af partierne i opposition den organisatoriske muskel og adgang til den priviligie-uddeling som Siumut besidder. Det er derfor sværere at lokke stemmekvæg fra Siumut end til Siumut. Hvis man nu appellerer til deres samvittighed og personlige integritet, kan de jo få renset samvittigheden og få syndsforladelse ved et partihop. Så må man håbe at oppositionen har rygrad nok til at samle handsken op, hvilket de ikke formåede under de sidste forhandlinger.

Et af de første lovforslag skal forhindre mandat-tab for partier, når en partihopper hopper. Den lov vil blive ophævet igen lige inden den næste valg udskrives. De kloge i koalitionen ved godt at det kan blive deres sidste chance i mange år for at få og beholde magt.

Nuuk-borgere kan starte med at demonstrere for fremtid og imod koalitionen den 15. maj, når de går i procession. Så kan partihopperne føle at de har opbakning til at tage springet. Demonstration vil også vække minder i den nye koalition, som for størstedelen er de samme medlemmer, der følte sig utrygge og intimiderede ved den store demonstration, der var med til at vippe Hammonds regering af pinden, inden de nåede at ødelægge Grønland sidste gang. Enten vil medlemmerne denne gang forstå signalet og holde igen med ødelæggelsen af Grønland – eller også vil medlemmerne denne gang vise deres foragt for folket, nu hvor de har magten igen – Som det hedder på deres fremtidsgrønlandske støttesprog: “Hello, I’m back!”.” …kommentar set i opslaget herunder…/ Nauja
#Grønland #IQ2018 #glpol “? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »