??Kaaleeraq M Andersen: Jeg har skruet ned for selvstændighedslysten #glpol

Kaaleeraq Møller Andersen


??Man kan godt undre sig over, hvorfor jeg ikke var lige så hård ved Kim Kielsen til valget som jeg har været tidligere, man kan også undre sig over, hvorfor jeg melder mig ind i Siumut igen, eftersom jeg er medstifter af Nunatta Qitornai sammen med Vittus.

I det seneste år, og især imens jeg var Sisimiut Siumuts lokaleformand, har jeg kritiseret landsstyrformanden for ikke at tage selvstændighed seriøst nok. Jeg har selv sagtat alting gik alt for langsomt.

Men befolkningen har nok bemærket op til valget, at jeg ikke har nævnt selvstændighed så meget. Det er der også grund til:

Man kan ikke love folk paradis, når man ikke kan skabe det. Når man snakker om Grønland som nation, lyder det oftest som om,alt bliver godt og næsten alle problemerne bliver automatisk løst,når man bliver selvstændig. Man må komme tilbage og sige ”nej det gøre det ikke, der er så meget arbejde, der skal udføres, for at opnå selvstændigt Grønland. Det er ikke, fordi det er umuligt, men det er fordi, at der ikke er nogen, som kommer og siger, hvad vi skal gøre. Der er ikke nogen, som tager ansvaret  sig. Det er der vist også grund til.

Vi kan ikke undvære Danmark:

På nuværende tidspunkt må vi indse, at vi ikke kan undvære Danmark samt rigsfælleskabet. Hvis vi bliver selvstædig i morgen,så gåvi ”på røven, altså vi går fallit som nation.

Bedre samfundsforhold og system kan ikke opnås på 3 år:

Vi har brug for meget bedre samfundsforhold, end vi har i dag. Vi skal først have styr på vort system her i landet. Det er noget, der tager tid. Derfor er det helt forkert at sige og love, at vi kan opnå selvstændighed i 2021 eller i den nærmeste fremtid.

Jeg gik selv til valg med mærkesager blandt andet om sundhedsvæsen samt om de handikappedes levevilkår og ikke medde store bemærkninger om selvstændighed. Kun nævnte jeg, at vi skal arbejde med selvstændighed sammen med de øvrige partier.

Det er ikke fordi, jeg ikke vil kæmpe for et selvstændigt Grønland, men det er bare urealistisk i de næste 10 år.? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »