??Fire personer tiltales for at have forsøgt at tilslutte sig IS


??Efter indstilling fra Københavns Vestegns Politi, Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten tiltræder justitsministeren, at der rejses tiltale mod to kvinder og to mænd for overtrædelse af straffelovens paragraf 114 e om fremme af terrorvirksomhed

De fire personer er tiltalt for i tiden omkring 18. marts 2017, at have forsøgt at rejse ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. De tre af dem blev anholdt af tyrkisk politi, inden de nåede at rejse ind i Syrien og vendte herefter tilbage til Danmark. Den sidste af de fire nåede ikke at forlade Danmark, da hun blev frataget sit pas. De tiltalte er mellem 18 og 21 år og kommer fra Københavns Vestegn og Aarhus-området. De tre, der blev anholdt i Tyrkiet, har været varetægtsfængslet, siden de vendte tilbage til Danmark i slutningen af marts 2017.

Tiltalt for at fremme IS
»Anklagemyndigheden har vurderet, at de fire havde til hensigt at slutte sig IS og dermed fremme terrororganisationens virksomhed,« siger vicestatsadvokat Anders Riisager fra Statsadvokaten i København.

Retssagen mod de fire er allerede berammet og begynder den 7. juni 2018, og der ventes dom i slutningen af juni 2018. Det bliver anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, der skal føre sagen ved Retten i Glostrup.? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...