??Simon Simonsen suligasuarit


??Simon Simonsen: så er tiden inde til at tage arbejdstøjet på!

Nunatta kujataani angalaniarnikkut atukkat ajornerpaaffissaannut peruttorfianni kujataaneersumik Angallannermut Naalakkersuisuutitaqalerneq assut isumalluarnermik annertuumik pilersitsivoq.

Nunatta kujataani mittarfiliortiternissat pilersaarusiorneqarnerisa misissuiffigineqarnissaasalu ingerlatiinnarneqarnnissaat Naalakkersooqatigiinnermi isumaqatigiissutikkut qulakkeerneqarmat soorunami assut qujanarpoq.

Tamakkuali suliarineqarnerisa saniatigut pingaarluinnarpoq massakkoqqissaaq kujataani angallannikkut atugassarititaasut pitsaanngilluinnartut aaqqiivigineqarnissaat.

Taamaammat Angallannermut Naalakkersuisunngorlaap piaartumik, ajornanngippat ukiormannamiit kiffartuussinerup ajornartorsiuterpassuarnik pilersitsiffiusartup pitsaanerungaartumut aaqqiissuteqarfigissallugu suligasuartariaqarpoq.

Kiffartuussinissamik isumaqatigiissutip pitsanngorsarnissaannik sulinissap saniatigut Nanortallip sinersortaatitigut tikinneqartarnissaa piaarnerpaamik sulissutigisariaqarpoq, taqqavanermiummi tamassumap piviusunngortinneqarnissaanik kissaateqarnerat arlalitsigut ersersinneqareerpoq. Nanortallip sinersortaatitigut tikinneqartalernissaa ukiarumiit pisinnaanersoq misissuiffigalugulu aqqutissiuunneqartariaqalerpoq!

Anders Olsen, Inatsisartunut ilaasortaq, Siumut

I denne tid hvor Vort Lands sydligste egne netop nu oplever de værst tænkelige trafikale vilkår, så kan vi kun udtrykke vores største optimisme, fordi vi netop nu endelig har fået et medlem af Nalakkersuisut fra Sydgrønland – der ovenikøbet er blevet minister for trafikale forhold.

Derfor er jeg da også meget fortrøstningsfuld og taknemmelig over, at det allerede er garanteret, at planlægning og forundersøgelse af lufthavne i Sydgrønland fortsætter med den koalitionsaftale der netop er indgået.

Samtidig med at dette vigtige arbejde pågår, så er det af allerstørste vigtighed, at man her og nu øjeblikkeligt skrider ind og løser de trafikale forhold i Sydgrønland som er helt af lave.

Derfor må det nyudnævnte Naalakkersuisoq for Trafik øjeblikkeligt skride til handling, og så vidt det er muligt senest fra i år, få ændret den serviceaftale der koster så ufatteligt mange afstedkomne problemer, så vi kan få løst den gordiske knude, og få reorganiseret den trafikale situation henimod bedre forhold hvilket i øvrigt kommer til at kræve en helt speciel arbejdsindsats.

Samtidig med at den trafikale serviceaftale forbedres, så bør der hurtigst muligt arbejdes henimod, at Nanortalik kan blive anløbet af passagerkystskibe, idet der ikke bør herske tvivl om, at borgerne nede i den sydligste del af vort land op til flere gange og på flere måder har haft et ønske herom. Tiden er inde til at kystskibene begynder, at anløbe Nanortalik fra efteråret, hvilket snarest muligt bør undersøges og iværksættes!

Anders Olsen, medlem af Inatsisartut, Siumut? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...