??Naalakkersuisumut allakkat ammasut

??Åben brev til Naalakkersuisut

??Aalisarnermut Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisumut allakkat ammasut

Upernavimmi qilalukkat qernertat pisassiissutigineqartut sumiiffimmut naleqqutinngilluinnaqqis-saartut ukioq manna pisassiissutigineqartut ilaneqartariaqarput.

Siornatigut pisarineqartartut qiviaraanni maannakkut ukioq mannamut pisassiissutigineqarsimasut naammanngilluinnarput aammalu ullualunnguit ingerlanerinnaani pisassiissutigineqartut tamarmik pisarineqareerlutik.

Qilalukkat qernertat pisassat amerlineqarnissaanik qinnuteqaatit toqqammavilersorneqarluartut i-sumaqarpunga ilaneqartariaqartut.

Ukiut siuliini pisarineqartartut qiviaraanni maannakkut ukioq manna pisassiissutigineqartut 52-it zone 3-mi Upernavimmullu 30-it naleqqutinngilluinnaqqissaarput isorartussuseq toqqammaviler-suutit ilaattut taaginnaraanni.

Tassami ilumoorsinnaanngilaq akilinermi pisarineqartartut qiviaraanni aammalu Uummannaq as-sersuutigigaanni 154-inik pisassinneqartoq Qeqertarsuullu tunuani pisassiissutigineqartut 85 akuer-saarneqarsinnaanngilluinnarpoq piniartoqarfissuarmut pisassiissutit taama ikitsigisut pisassiissutigi-neqarneri.

Qilalukkat qernertat pisassiissutigineqartut 424 iluanni Upernavimmut pisassiissutigineqartut 30-iinnaat piaarnerpaamik naleqquttumik ilaneqartariaqarnerat pillugu matumuuna ammasumik allaga-qarpunga neriuutigilluinnarlugu piaarnerpaamik naleqqussaasoqarluni aaqqiisoqassasoq.

Susassaqartut qinnuteqareerput toqqammavilersorluarlugu taakkulu isumaqarpunga tusaaaneqar-lutik aaqqiiffigineqartariarluinnartut piaarnerpaamik.

Pisariaqartitsoqassappat itinerusumik toqqammavilersorsinnaanissamut piareersimavunga.

Inatsisartunut ilaasortaq

Jens NapãtôK´ Partii Naleraq

 

??Åbent brev til Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

De tildelte fangstmængder af narhvaler til Upernavik området i år, er forholdsmæssigt utilstrækkeligt for området og der bør tildeles flere.

Hvis man ser på de tildelte fangstmængder fra tidligere år, er antallet færre, og det fastsatte kvote blev hurtigt fanget i løbet af få dage.

Jeg mener, at den fastsatte kvote bør udvides, ud fra nærværende veldokumenterede grundlag.

Hvis man tager udgangspunkt i forrige år, er der i år afsat en fangstmængde på 52 dyr i zone 3 og der er afsat en kvote på 30 dyr til Upernavik, og det er forholdsmæssigt ikke nok, hvis man alene ser på kyststrækningen som kriterium.  

Det kan ikke være rigtigt, at der sat en så lav kvote for et så stort fangstdistrikt, når fangstmængden i Canadas kystområde er mere omfattende og når kvoten for Uummannaq distriktet er sat til 154 dyr og 85 dyr for Disko bugten.

For den samlede kvote på 424 narhvaler er der kun afsat 30 dyr til Upernavik området, og det bør snarest justeres, så det matcher de reelle forhold, og jeg håber inderligt at denne åbne skrivelse vil foranledige, at der sker en revurdering af kvoten.

Vi har fremsendt en veldokumenteret ansøgning til beslutningstagerne og jeg mener, at der snarest bør ske en revurdering ud fra de anførte begrundelser.

Såfremt, der er behov for yderligere uddybende kommentarer, er jeg åben for at komme med en forklaring,

Medlem af Inatsisartut

Jens NapãtôK´ Partii Naleraq

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »