🇬🇱Hans Enoksen berigtiger KNR & Sermitsiaq.AG’s påstande

Formanden for Inatsisartut Hans Enoksen📷Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

🇬🇱Naqqiut

Tusagassiorfitsigut, radiukkut naqitatigullu, ulluni kingullerni Inatsisartuni oqaatsinut tunngatillugu piumasaqaatinik allanngortitsiniarnerarlunga assut sammineqarpunga, tusagassiorfiit isumaqalersitsimmata siunissami Inatsisartut kalaallisuinnaq sulilernissaat siulittaasutut isumagigiga.

Tamatumunnga atatillugu erseqqissaateqarusuppunga.

Oqanngisaannarpunga oqaatsit ataasiinnaat atorneqalissasut. Akerlianik isumaqarpunga nutsigassatigut suliassat kikkunnit isumagineqarnissaat nalilersorneqartariaqartoq – tassa suliassaq tamanna Inatsisartunut ilaasortaniissanersoq, allattoqarfimmiissanersoq imaluunniit allatut aaqqinneqarsinnaanersoq. Apeqqut tamanna kissaatigaara Inatsisartut Siulittaasoqarfianni oqallisigeqqinneqassasoq.

Taamaattumik Inatsisartut suliassaminnik ingerlatsinissaminnut sapinngisamik pitsaanerpaanik killiliussatigut atugassaqartinneqarnissaat qanoq qulakkeerneqarsinnaanersoq pillugu inerititaqarfiusumik oqallinnissaq qilanaaraara.

Ikinngutinnersumik inuulluaqqusillunga

Hans Enoksen

Inatsisartut Siulittaasuat

🇩🇰Berigtigelse

Det fremgår i både radioen og af den trykte presse, at jeg vil arbejde for at ændre de gældende sprogkrav i Inatsisartut. Der er tilsyneladende opstået det indtryk, at det er min holdning som formand, at Inatsisartut fremover kun skal arbejde på grønlandsk.

Jeg vil gerne komme med en præcisering hertil.

Jeg har aldrig sagt, at der kun skal anvendes ét sprog. Derimod mener jeg, at vi skal vurdere, hvor oversættelsesopgaven skal placeres – skal den ligge hos medlemmerne af Inatsisartut og administrationen, eller skal den løses på anden vis? Det er dét spørgsmål, som jeg gerne vil drøfte videre i Formandskabet for Inatsisartut.

Jeg ser derfor frem til en konstruktiv debat om, hvordan vi kan sikre Inatsisartut de bedst mulige rammebetingelser for at udføre sit arbejde.

Med venlig hilsen

Hans Enoksen

Formand for Inatsisartut

🇬🇱STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

💻📺📱Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
📺 🇬🇱KNR1 KNR2 🇩🇰DR1 DR2 DR3 DR Kultur 🌍🇺🇸🇬🇧Sky News BBC France 24 Bloomberg

🎧 🇩🇰Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3