⚽4 ting du (måske) ikke vidste om fodbold

?Sennheiser

??Én bold, 22 spillere og millioner af fans verden over: fodbold er én af verdens mest populære og elskede sportsgrene. Men på trods af dets popularitet og elskede status er der stadig mange underlige facts, som selv den mest dedikerede fan ikke kender til.

Selv hvis dine venner kan forklare offside-reglen i søvne, kan du meget vel fange dem i defensiven med disse fem facts, der sikrer, at du er på toppen i hele denne fodbold sommer.


1. Afsted til ”offentlig visning”
Denne sommer samler dette smukke spil endnu en gang millioner af mennesker. De mødes på barer, på restauranter og på andre offentlige steder for at se kampene med deres landshold. Men bare så du ved det, så kalder tyskerne det for ”offentlig visning”. Så når dine tyske venner inviterer dig til ”offentlig visning” denne sommer, så husk, at programmet står på en god omgang fodbold. Selv tak, venner!

2. Sejr som følge af selvmål
En fodboldkamp hvor begge hold forsøger at lave selvmål for at vinde kampen? Ja, det er faktisk sket: I 1994 i kvalifikationen til Shell Caribbean Cup mellem Barbados og Grenada. Den Caribiske Fodbold Union testede en ændring til den gyldne målregel, hvor det afgørende mål talte dobbelt i overtiden. Barbados skulle vinde kampen med to mål for at kvalificere sig. Den stod 2:0 indtil det 83’ende minut, da Grenada scorede til 2:1. For at sikre at kampen gik i overtid, scorede Barbados et bevidst selvmål og udlignede stillingen til 2:2. Herfra blev det rigtig underligt: Granada prøvede nemlig også at lave selvmål for at undgå overtid og dermed kvalificere sig selv. Barbados forsvarede målet fra Grenada i kampens sidste minut og scorede selv et gyldent mål i overtiden. Kampen endte 4:2 og Barbados kvalificerede sig til Shell Caribbean Cup

 

3. Made in England?
Fodbolden blev opfundet i England, ikke? Forkert! Som Sepp Blatter forklarede i sin tid, stammer spillet fra et land endnu længere væk. I byen Zībó (i Kina’s Shāndōng provins) blev ‘Cuju’-spillet (“cu” = skyde; “ju” = bold) opfundet for flere hundrede år siden. I dag anses Cuju for at være den ældste udgave af moderne fodbold. I modsætning til i dag, skulle bolden dog ikke krydse målstregen i Cuju, men derimod ramme en åbning i en væg på 30-40 cm. I betragtning af Englands historie med brændte straffesparkskonkurrencer, virker det ret klart, at det ikke kan være en engelsk opfindelse. Sorry, venner!

4. Tempoet har ændret sig
Lunte, gang, sprint, stå, gang, lunte – det er cirka sådan en fodboldspiller bevæger sig under en kamp. En professionel spiller løber i gennemsnit 10 km i normalt tempo, spurter 1 km og skifter retning hvert 5. sekund. Men vidste du også, at spilleren kun er i besiddelse af bolden i 2% af den distance? Det svarer til cirka 220 meter i gennemsnit i én kamp.

Fun fact: Tilbage i Bobby Charltons dage (1960’erne) var tempoet i kampen langt lavere, og spillerne løb kun mellem 3-4 km i en kamp. 2% af den distance svarer ikke en gang til længden på en fodboldbane.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »