??DI og Industriens Fond vil trække dygtige talenter over Atlanten

??Dansk erhvervsliv mangler arbejdskraft – især den højtkvalificerede arbejdskraft, som virksomheder over hele verden i øjeblikket kæmper om. Derfor forsøger DI med 5 mio. kr. fra Industriens Fond i ryggen at trække nogle af de bedste studerende over Atlanten gennem et landesamarbejde med et af verdens førende tekniske universiteter MIT i Boston. En program manager bliver ansat på MIT til at varetage danske interesser.

Landenes kamp om verdens bedst kvalificerede medarbejdere inden for især it, ingeniørvidenskab og life-science intensiveres i disse år. Det stiller store krav til danske virksomheder. Skal de danske højteknologiske virksomheder bevare vækst og konkurrenceevne, så må de være med i kampen om at tiltrække verdens mest talentfulde kandidater. Industriens Fond støtter derfor Dansk Industri i at oprette et dansk landeprogram på et af verdens førende tekniske universiteter, Massachusetts Institute of Technology, MIT, i Boston. Landeprogrammet skal knytte dansk erhvervsliv tættere til MIT ved at tiltrække studerende til praktikforløb i danske virksomheder, bygge netværk og markedsføre Danmark som karrieredestination.

 

”Kampen om de klogeste hoveder er global. Derfor er det vigtigt at danske virksomheder i stigende omfang får adgang til teknologikyndige talenter fra nogle af verdens førende uddannelsesinstitutioner. Ligeledes vil det være en konkurrencemæssig fordel, hvis Danmark og dansk erhvervsliv får et endnu bedre renommé som både studie- og arbejdssted, ” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der har bevilliget næsten fem millioner kroner til etablering og udvikling af det nye partnerskab med Massachusetts Institute of Technology.

“Samarbejdet med MIT vil give danske virksomheder en solid platform i Boston, hvorfra der kan tiltrækkes højtkvalificerede medarbejdere samt knyttes partnerskaber med det lokale erhvervsliv og det stærke forsknings- og uddannelsesmiljø i regionen, ” siger Thomas Bustrup, COO i Dansk Industri.

Til at administrere landeprogrammet, ansætter MIT en program manager, der skal varetage danske virksomheders interesser på MIT og drive aktiviteter, der markedsfører dansk erhvervsliv og dets styrker over for universitets studerende og fakultetsmedlemmer.

Med den lokale repræsentation på MIT får danske virksomheder en indgang til at komme i kontakt med kandidater, der har de kompetencer, der er stort behov for i dansk erhvervsliv, f.eks. inden for life-science området. Derfor ser medicinalvirksomheden LEO Pharma, der allerede har en enhed i Boston, positivt på initiativet.

”Den danske life-science industri gør det rigtig godt på den internationale scene. Vi har hele tiden brug for højtuddannet arbejdskraft, og tiltag som DIs samarbejde med MIT er vigtige i forhold til at skabe opmærksomhed om de spændende muligheder, som de danske virksomheder kan byde på. Boston er et globalt knudepunkt inden for life-science og teknologi og bl.a. gennem vores egen LEO Science & Tech Hub i Boston ser vi tydeligt den værdi, som tilstedeværelse og samarbejde med de mange forsknings- og uddannelsesinstitutioner i området skaber,” siger Mette Vestergaard, Executive Vice President, Global People & Communications, LEO Pharma.

Også på MIT er der tilfredshed med at øge de studerendes muligheder for at søge job og samarbejder i Danmark.

”Vi ser stor værdi i samarbejdet og muligheden for at forbinde MIT-studerende tættere til dansk erhvervsliv. Vi håber, at vi gennem dette samarbejde kan fortsætte med at styrke relationen mellem MIT og Danmark”, siger Richard Lester, Associate Provost for International Activities ved MIT.

Landeprogrammet begynder i forbindelse med det nye studieår efter sommerferien.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »