??Færre kontanthjælpsmodtagere flytter fra deres bolig

Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister

??Der har igen været fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere, som flytter fra deres bolig. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der sammenligner kontanthjælpsmodtagernes flyttemønstre i 2017 med tidligere år

En ny analyse af kontanthjælpsmodtagernes flyttemønstre for 2017, viser ligesom i 2016, at der ikke er sket flere flytninger efter kontanthjælpsloftets og 225-timersreglens indførsel. Tværtimod er andelen af ydelsesmodtagere, som flytter, faldet siden 2014, hvor kontanthjælpsreformen trådte i kraft, og frem til 2017.

Cirka 202.500 personer modtog ydelse i kontanthjælpssystemet i løbet af 2017. Blandt disse flyttede 18.400 personer, svarende til 9,1 procent mindst én gang. Andelen af ydelsesmodtagere, som er flyttet mindst én gang, er faldet fra 9,8 procent i 2014 til 9,1 procent i 2017.

Fra 2014 til 2017 er antallet af personer på kontanthjælp, der er flyttet mindst én gang faldet fra 9,8 procent til 9,1 procent

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Flere oppositionspartier har advaret om, at man ville se, at flere fraflyttede deres boliger pga. loftet. På nuværende tidspunkt kan vi konstatere, at antallet af flytninger er faldet for femte år i træk, dermed er der intet der tyder at kontanthjælpsmodtagere er tvunget til at flytte på grund af loftet.

Ser man på de knap 24.000 kontanthjælpsmodtagere, der var berørt af 225-timersreglen i løbet af 2017, så flyttede 1.900 personer, hvilket svarer til 7,9 procent. Blandt de personer der i 2017 var berørt af timereglen og også modtog ydelse i 2014, flyttede 10 procent. Denne gruppe flytter altså mindre i 2017, end samme gruppe gjorde de foregående år.

– Jeg synes det vidner om at vores politik ikke har de store utilsigtede konsekvenser, som oppositionen varslede. Vi har hele tiden haft en forventning om, at vi ikke ville se en voldsom stigning i antallet der fraflytter deres bolig. Jobreformen ændrer ikke på, at man som ydelsesmodtager i kontanthjælpssystemet fortsat har et rimeligt forsørgelsesgrundlag, siger Troels Lund Poulsen.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, med to børn på kontanthjælp 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden efter skat.

Beskæftigelsesministeriet følger udviklingen, og analysen vil derfor blive gentaget, når der foreligger data for 2018 over flyttemønstrene.

Læs analysen fra STAR her:

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »