šŸ‡©šŸ‡°FƦrre kontanthjƦlpsmodtagere flytter fra deres bolig

Troels Lund Poulsen, BeskƦftigelsesminister

šŸ‡©šŸ‡°Der har igen vƦret fald i antallet af kontanthjƦlpsmodtagere, som flytter fra deres bolig. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der sammenligner kontanthjƦlpsmodtagernes flyttemĆønstre i 2017 med tidligere Ć„r

En ny analyse af kontanthjƦlpsmodtagernes flyttemĆønstre for 2017, viser ligesom i 2016, at der ikke er sket flere flytninger efter kontanthjƦlpsloftets og 225-timersreglens indfĆørsel. TvƦrtimod er andelen af ydelsesmodtagere, som flytter, faldet siden 2014, hvor kontanthjƦlpsreformen trĆ„dte i kraft, og frem til 2017.

Cirka 202.500 personer modtog ydelse i kontanthjƦlpssystemet i lĆøbet af 2017. Blandt disse flyttede 18.400 personer, svarende til 9,1 procent mindst Ć©n gang. Andelen af ydelsesmodtagere, som er flyttet mindst Ć©n gang, er faldet fra 9,8 procent i 2014 til 9,1 procent i 2017.

Fra 2014 til 2017 er antallet af personer pƄ kontanthjƦlp, der er flyttet mindst Ʃn gang faldet fra 9,8 procent til 9,1 procent

BeskƦftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

–Ā Flere oppositionspartier har advaret om, at man ville se, at flere fraflyttede deres boliger pga. loftet. PĆ„ nuvƦrende tidspunkt kan vi konstatere, at antallet af flytninger er faldet for femte Ć„r i trƦk, dermed er der intet der tyder at kontanthjƦlpsmodtagere er tvunget til at flytte pĆ„ grund af loftet.

Ser man pĆ„ de knap 24.000 kontanthjƦlpsmodtagere, der var berĆørt af 225-timersreglen i lĆøbet af 2017, sĆ„ flyttede 1.900 personer, hvilket svarer til 7,9 procent. Blandt de personer der i 2017 var berĆørt af timereglen og ogsĆ„ modtog ydelse i 2014, flyttede 10 procent. Denne gruppe flytter altsĆ„ mindre i 2017, end samme gruppe gjorde de foregĆ„ende Ć„r.

–Ā Jeg synes det vidner om at vores politik ikke har de store utilsigtede konsekvenser, som oppositionen varslede. Vi har hele tiden haft en forventning om, at vi ikke ville se en voldsom stigning i antallet der fraflytter deres bolig. Jobreformen Ʀndrer ikke pĆ„, at man som ydelsesmodtager i kontanthjƦlpssystemet fortsat har et rimeligt forsĆørgelsesgrundlag,Ā siger Troels Lund Poulsen.

Efter kontanthjƦlpsloftet har en typisk familie, hvor begge forƦldre er pĆ„ kontanthjƦlp, med to bĆørn pĆ„ kontanthjƦlp 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om mĆ„neden efter skat.

BeskƦftigelsesministeriet fĆølger udviklingen, og analysen vil derfor blive gentaget, nĆ„r der foreligger data for 2018 over flyttemĆønstrene.

LƦs analysen fra STARĀ her:

šŸ‡¬šŸ‡±STOP miljĆøsvineriet ā€“ Annoncer online pĆ„ KamikPosten.gl ā€“ & bliv set af mere end 200.000 ā€“ om ugen

šŸ’»šŸ“ŗšŸ“±VƦr tilgƦngelig for dine kunder. Hvor de er ā€“ Annoncer online ā€“Ā Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljĆøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig lƦses ā€“ miljĆøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op tilĀ 80%*Ā af dine kunder ikke lƦngere lƦser trykte medier?
šŸ“ŗĀ šŸ‡¬šŸ‡±KNR1 KNR2 šŸ‡©šŸ‡°DR1 DR2 DR3Ā DR KulturĀ šŸŒšŸ‡ŗšŸ‡øšŸ‡¬šŸ‡§Sky NewsĀ BBCĀ France 24Ā Bloomberg

šŸŽ§Ā šŸ‡©šŸ‡°Radio24syvĀ DR RadioavisenĀ DR P1 Orientering Ā DR P1 Nyheder fra GrĆønland pĆ„ danskĀ P1 P2 P3