??Politiet giver gode råd til Vig Festivalen

Liv og glade dage på en tidligere Vig Festival

??Festivalsæsonen er over os. Med den følger campingliv, lidt for meget alkohol og masser af god musik.

Velkommen til Vig Festival

Den 12., 13. og 14. juli finder Vig Festivalen sted og det kan bl.a. give nogle trafikale problemer. Vi vil fortælle om trafikkøer m.v. på Twitter. Vi opfordrer til, at man giver sig god tid, hvis man skal igennem Vig under festivalen.

Politihjemmeværnet vil være på plads til at dirigere trafikken, og færdselspolitiet vil holde øje med eventuelle spirituspåvirkede bilister.

Der bliver hvert år anholdt spirituspåvirkede bilister dels ved festivalen, men i høj grad også i sommerhusområderne i Odsherred. Vi skal på det kraftigste advare imod at køre i bil, hvis man har drukket.

??⚽VM rest-program:  Semifinale⌚16????20 ???????England – ??Kroatien?DR. Bronzekamp: (Belgien) Lørdag⌚12????16 ?TV2 Finale: (Frankrig) Søndag⌚13????17 ?DR

Samme regler på festivaler som alle andre steder

Der er grund til at slå fast, at på festivaler gælder nøjagtig de samme regler som alle andre steder, og der er derfor ikke ”frit lejde” til at foretage sig ting, som man heller ikke må foretage sig andre steder.

Lommetyverier og tyverier fra folks telte er et af de største problemer på festivalerne. Midt- og Vestsjællands Politi oplever, at der er folk, der kun tager på festival for at stjæle. Politiet holder stærkt fokus på dem under festivalen.

Politiets fem festivaltips

  1. Undgå at efterlade penge og værdigenstande i teltet. Tyvene er især ude efter tablets, mobiltelefoner og kameraer. Lad det dyre udstyr blive hjemme, hav det på dig, eller lås det inde.
  2. Pas på hinandens ting, og hold øje med naboens telt. Hvis du ser noget mistænkeligt, nogen der ikke hører til, eller nogen der lusker rundt, så underret festivalvagterne eller politiet på 114.
  3. Lad være med at stille drinks, hvor andre kan putte noget i dem. Hold dig fra euforiserende stoffer, og drik alkohol med fornuft. Hvis du selv eller en ven eller veninde alligevel har fået for meget at drikke, så sørg for, at du, han eller hun ikke er alene.
  4. Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie inden, du tager på festival om, at du ringer eller sender en SMS hjem med jævne mellemrum, så de ved, at du har det godt.
  5. Skulle der ske noget alvorligt, der involverer mange mennesker, så lad være med at ringe, da telefonnettet kan gå ned. Send i stedet en SMS eller skriv på Facebook eller Twitter: ”Jeg er ok”, så dine pårørende ikke bliver bekymrede.

Hvis uheldet er ude

Hvis du bliver udsat for tyveri eller anden form for mindre kriminalitet, bør du anmelde det via www. politi.dk/midtvestsjaelland .

Er du ude for noget mere alvorligt, som fx igangværende vold eller anden personfarlig kriminalitet, så tilkald politiet ved at ringe 112. Hvis det er noget, der ikke haster så ring 114, eller tag kontakt til en af festivalvagterne som ved, hvordan de hurtigt får fat i politiet.

Følg politiet på Twitter og appén POLITI

Hvis du skal på Roskilde Festival, kan du følge Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter #politidk #RF18

Du kan også følge politiet på appén POLITI, hvor du dels kan aflevere tips til Midt- og Vestsjællands Politi, læse nyheder og se adressen på nærmeste politistation.

Vi ønsker alle festivaldeltagere en god og festlig festival. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at passe godt på alle deltagere.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...