??Mittarfeqarfinni sulerusussuseqarluarneq

?Mittarfeqarfiit

??God arbejdsglæde i Mittarfeqarfiit

??Sulisut naammagisimaarinninnerannik misissuinermik (MTU-mik) ukiorpassuanngortuni Mittarfeqarfiit siullermeertumik ingerlassaqarput, sulisunilu peqataasut 314-it tamaasa ataatsimut isigalugit suliffeqarfik angusarissaartippaat.

Nalunaarsuiffimmi 0-100-mi sulerusussuseq 74 pointinnappoq, suliartornissap qilanaarinera kajumissuseqarfigineralu 80 pointinnalluni, ukiulli marluk qaangiuppata Mittarfeqarfinni suliffeqarnissamik kissaateqarneq 81 pointersuit angullugit. Suliffimmut ilumoorfiginninneq 81 pointinnappoq, Mittarfeqarfinnullu allat suliffissarsioqquserusussuseq 79 pointiniilluni.

??⚽VM rest-program:  Semifinale  ⌚16????20 ???????England – ??Kroatien?DR. Bronzekamp: (Belgien) Lørdag⌚12????16 ?TV2 Finale: (Frankrig) Søndag⌚13????17 ?DR

– Suliffimmi naammagisimaarluarnissaq pingaartuutipparput, taamaattumik sulinerup nuannarineranik pilersitsiniarluta suliaqartuuvugut. Ilaatigut Sund MIT-ikkut tamatuminnga ingerlassaqarpugut, tassani sammillutigit peqqissuuneq, uninngaannannginneq, ataatsimoornerlu, Mittarfeqarfinni qullersatut pisortaq Marie Fleischer oqaluttuarpoq. Mittarfeqarfiit 2017-imi  suliffeqarfittut eqeersimaarfiusutut toqqarneqarpoq, tassani Sund MIT sapaatip akunnerata suliffiusup ingerlanerani timiminnik atugaqarnissaannut sulisut periarfissinnissaannik qularnaareqataalluni.

Siunnersuisartutut suliffeqarfiup Ennovap, nunatsinni suliffeqarfinnut allanut arlalinnut MTU-mik suliaqartartup, Mittarfeqarfiit sinnerlugit sulisut naammagisimaarinninnerannik misissuineq naammassivaa, akissutillu tunngavigalugit sulisut naammagisimaarluarnerisa annertusarnissaat ingerlateqqikkusussagunikku pisortaqatigiit akulikitsumik erseqqissumillu attaveqartarneq samminerussagaat inassutigalugu.

– Annertunerusumik attaveqartarneq tassaavoq suliassaqarfik sianigalugulu iliuuseriffigisarput. Assersuutigalugu pisortaqatigiit mittarfinnilu pisortat akornanni qaammatikkaartumik mittarfiit pillugit ataatsimiittarnerit atugaalersissimavagut, taakkunatigut mittarfinni ataasiakkaani tamani susoqartarneranik pitsaanerusumik malinnaasinnaaneq pilersinniarlutigu. Tamatuma saniatigut Mittarfeqarfinni ataatsimoorussaqartutut misigimanermik nukittorsaaqataasussamik intranetsimik akuuffigisassamik nutaaliaasumillu nutaamik suliaqarneq ingerlatileruttorparput, Marie Fleischer nassuiaavoq.

Sulisunit 425-usunit misissuinermut akissuteqartut 74 procentiupput.

Mittarfeqarfiit suliffeqarfiuvoq namminersortitaq, Kalaallit Nunaanni mittarfinnik 13-inik qulimiguullillu mittarfiinik 43-nik ingerlatsisoq.

Paasissutissat:
Ennovap 0-100-mik nalunaarsuiffimmut pointilersuiffik 1-10 atorsimavaa.

  • Qaffasissumik nalilersuut                   75-100 procent
  • Akunnattumik nalilersuut                    60-74 procent
  • Appasissumik nalilersuut                    0-69 procent

Kisitsisit taaneqartut tassaapput apersukkat taakku tamaasa akornanni agguaqatigiissillugit angusaasut.

??For første gang i mange år har Mittarfeqarfiit gennemført en Medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU), og de deltagende 314 medarbejdere har alt i alt givet arbejdspladsen gode karakterer.

På en skala fra 0-100, scorede arbejdsglæden 74 point, hvor det at se frem til og er motiveret til at komme på arbejde scorede 80 point, mens ønsket om at være ansat i Mittarfeqarfiit om to år scorede hele 81 point. Loyaliteten fik en score på 81 point, og anbefaling til andre i at søge job i Mittarfeqarfiit ligger på 79 point.

– Vi finder det vigtigt at der er god trivsel på arbejdspladsen, så vi arbejder aktivt for at skabe arbejdsglæde. Det gør vi blandt andet med Sund MIT, hvor vi sætter fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab, fortæller Marie Fleischer, administrerende direktør i Mittarfeqarfiit. Mittarfeqarfiit blev kåret, som årets aktive arbejdsplads i 2017, hvor Sund MIT var med til at sikre at medarbejderne havde mulighed for at være fysisk aktive i løbet af arbejdsugen.

Konsulentfirmaet Ennova, der også udfører MTU for en række andre grønlandske virksomheder gennemførte medarbejdertilfredshedsundersøgelsen på vegne af Mittarfeqarfiit, og de anbefaler på baggrund af besvarelserne, at ledelsen skal have mere fokus på at kommunikere ofte og tydeligt, hvis de fortsat vil øge den gode medarbejdertilfredshed.

– Øget kommunikation er et område vi er opmærksomme, og som vi handler på. Eksempelvis har vi indført månedlige lufthavnsmøder mellem chefgruppen og lufthavnscheferne for at skabe en bedre føling med hvad der sker i hver enkelt lufthavn. Derudover er vi i fuld gang med at arbejde med et nyt socialt og moderne intranet, som skal være med til styrke fællesånden i Mittarfeqarfiit, forklarer Marie Fleischer.

74 procent af 425 medarbejdere har besvaret undersøgelsen.

Mittarfeqarfiit er en nettostyret virksomhed, som driver 13 lufthavne og 43 helikopterpladser i hele Grønland.

Fakta:

Ennova her benyttet 1-10 pointskala til 0-100 indeksscore

  • Høj vurdering              75-100 procent
  • Medium vurdering       60-74 procent
  • Lav vurdering              0-69 procent

De nævnte tal er den gennemsnitlige score blandt alle de adspurgte.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...