? Sikkerhedsstyrelsen advarer: Pas på farlige mobilopladere

??Sikkerhedsstyrelsen har gennem de seneste måneder testet opladere for fejl. 10 ud af 25 testede opladere havde alvorlige fejl, som betyder, at de kan bryde i brand, eller at man kan få alvorligt stød, når man bruger dem.

Mobiltelefonen er uundværlig for mange mennesker, og derfor er det også vigtigt at have en mobiloplader, der virker. Opladere findes i et hav af farver og former, men det er ikke dem alle, der er lige sikre at bruge. Sikkerhedsstyrelsen har i en større indsats testet 25 mobilopladere. Og desværre førte det til 10 tilbagekaldelser og 5 salgsstop, fordi produkterne ikke levede op til lovgivningen.

 

??⚽VM rest-program:  Semifinale  ⌚16????20 ???????England – ??Kroatien?DR. Bronzekamp: (Belgien) Lørdag⌚12????16 ?TV2 Finale: (Frankrig) Søndag⌚13????17 ?DR

”Vi ser især to typer fejl på opladerne. Den første er, at afstandene inde i opladeren er for små. Det betyder, at man kan få alvorligt stød, hvis man rører stikket. Den anden typiske fejl er, at opladeren ikke er lavet i selvslukkende materiale. Det betyder, at hvis uheldet er ude, og der går ild i opladeren, så bliver den ved med at brænde. For at leve op til lovkravene skal den slukke af sig selv,” siger Lone Brose, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Selvom en almindelig dansker ikke kan se på en oplader, om den er lavet i selvslukkende materiale, eller om afstandene er store nok, er der alligevel noget man kan kigge efter, når man har købt en ny oplader.

”De produkter vi oftest ser alvorlige fejl på, er dem, der hverken har et mærke eller en typebetegnelse. Ofte er det også produkter, som ligner originale mærkevarer. Derfor er det en god idé at tjekke det, der er skrevet med småt på opladeren. Hvis den hverken har et bestemt mærke eller et modelnummer, mener vi, at der er en større risiko for, at den kan være farlig,” forklarer Lone Brose.

Kontakt styrelsen

Hvis man oplever, at en mobiloplader bryder i brand, eller at man får stød, vil Sikkerhedsstyrelsen meget gerne kontaktes.

”Vi vil rigtig gerne høre om det, hvis man oplever at en oplader eller et andet produkt er farligt. Vi tager alle henvendelser seriøst, så man skal ikke tøve med at kontakte os. Det giver os nemlig en mulighed for at undersøge produktet – og hvis det er farligt, får vi det fjernet fra markedet og advaret forbrugerne,” siger Lone Brose.

Det er altid virksomhedernes ansvar, at de kun sælger sikre produkter. Og Sikkerhedsstyrelsen opfordrer branchen til at tage problemerne med de farlige opladere alvorligt.

”Vi tjekker ikke alle mobilopladere på markedet, og derfor finder vi heller ikke alle de farlige opladere med én indsats. Desværre viste vores indsats, at der er mange problemer på det her område. Og derfor fortsætter vi med at kontrollere. Men det er vigtigt at understrege, at det er virksomhedernes ansvar, at der ikke sælges farlige opladere,” slutter Lone Brose.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...