??Skattejagt skal forebygge hærværk på skoler i Haderslev kommune

??Syd- og Sønderjyllands Politi og Haderslev Kommune har taget et utraditionelt middel i brug for at forebygge hærværk på kommunens skoler i sommerferien.

Inspireret af det populære mobilspil Pokémon Go kan eleverne deltage i skattejagtspillet ”Woop Sommerjagten 2018,” hvor de skal gå på jagt efter skjulte poster på fire skoler i kommunen, svare på sjove spørgsmål og gætte en hemmelig dansk kendis.

Præmien er tre x to biografbilletter, hvor vinderne bliver fundet ved hjælp af lodtrækning.

??⚽VM rest-program: Bronzekamp:⌚12????16, ??Belgien – ???????England Finale: I morgen⌚13????17, ??Frankrig – ??Kroatien

Sjovt og gratis

I dag er skolerne i Haderslev Kommune ikke plaget af kriminalitet i sommerferieperioden. Alligevel mener kommune og politi, at der er god grund til at sætte tiltaget i værk.

– Dels er Woop Sommerjagten 2018 en sjov, gratis og lidt anderledes ferieaktivitet for små og store børn og familier. Dels skaber vi med enkle midler positivt liv ved skolerne og besværliggør kriminalitet, fordi tyve og hærværksmænd ikke bryder sig om at blive opdaget, understreger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Woop Sommerjagten 2018 foregår via den gratis app Woop, som er udviklet af spejderne.dk med støtte fra Nordea Fonden.

Det virker

Syd- og Sønderjyllands Politi og Haderslev Kommune har hentet inspiration til Woop Sommerjagten 2018 hos Favrskov Kommune, som i 2016 blev indstillet til Den Kriminalpræventive Pris for projektet Ferieindianer, der netop gik ud på at skabe liv omkring tomme skolebygninger med en tematiseret skattejagt.

I Favrskov Kommune kan man se en tendens til, at antallet af anmeldte indbrud og hærværkshændelser på skolerne er faldet, siden de begyndte at organisere skattejagter på skolerne.

Woop Sommerjagten 2018 begynder fredag d. 13. juli 2018 og slutter officielt søndag den 12. august 2018, hvor lodtrækningen om at vinde tre x to biografbilletter finder sted. Vinderen vil få besked senest onsdag den 15. august 2018.

Man kan spille Woop Sommerjagten 2018 på fire skoler i Haderslev Kommune: Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev, Gram skole i Gram og Lagoniskolens Juniorunivers og Ungeunivers i Vojens.

??STOP miljøsvineriet – Annoncer online på KamikPosten.gl – & bliv set af mere end 200.000 – om ugen

???Vær tilgængelig for dine kunder. Hvor de er – Annoncer online – Det er effektivt, billigt & ikke mindst godt for miljøet

Det er et faktum at et stort antal reklamer og tilbudsaviser aldrig læses – miljøbelastningen er dog den samme.

Vidste du at op til 80%* af dine kunder ikke længere læser trykte medier?
? ??KNR1 KNR2 ??DR1 DR2 DR3 DR Kultur ?????Sky News BBC France 24 Bloomberg

? ??Radio24syv DR Radioavisen DR P1 Orientering  DR P1 Nyheder fra Grønland på dansk P1 P2 P3

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...