🇩🇰25.100 færre i kontanthjælpssystemet på to år

Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister

support banner

🇩🇰Antallet af mennesker i kontanthjælpssystemet fortsætter med at falde. I april var der 25.100 færre fuldtidspersoner end i april 2016

På to år er antallet på kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp faldet med 16 procent. Dermed var der samlet 25.100 færre fuldtidspersoner i april end i samme måned i 2016.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen blev indført den 1. april 2016

eskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Det er meget positivt, at vi igen ser et fald, sĂĄ der er 25.100 færre i kontanthjælpssystemet. NĂĄr der samtidig er rekordhøj beskæftigelse og lav ledighed, er det ogsĂĄ nu, at vi har de bedste muligheder for at flere i job. Til gavn for den enkelte, samfundet og virksomhederne, som har fĂĄet sværere ved at skaffe folk.

– Der er blandt andet afsat over 260 millioner kroner til kontanthjælpsmodtagere langt fra arbejdsmarkedet i projektet ”Flere skal med”, som er i gang. Og vi foreslĂĄr at bruge 100 millioner kroner til at forebygge flaskehalse bl.a. ved at øremærke penge til opkvalificering af ledige indenfor brancher med efterspørgsel. En pakke, der ogsĂĄ skal sikre at 20.000 aktivitetsparate bliver jobparate, og som vi skal i gang med at forhandle.

Ser man alene på udviklingen det seneste år, er antallet af kontanthjælpsmodtagere fra april 2017 til april 2018 faldet med ti procent. Det er det største årlige procentvise fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere siden højkonjunkturen tilbage i 2005-2008.

Kigger man på antallet af personer på offentlig forsørgelse, er det faldet med 39.600 fuldtidspersoner fra april 2016 til marts 2018. Faldet skyldes primært færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med 7.800 fuldtidspersoner.

udvikling-i-antal-kontanthjaelpsmodtagere-mv