??§ 37 – Jens Napãtôk: Ophugning af fartøjer

support banner

??Angallatinik isaterititsinermi tapiissutitut isaterititsisussamut tapiissutitut tunniunneqartartut Ina-tsisartut inatsisaat ”Aalisarnermut aningaasaliissutinut immikkoortitat pillugit, Inatsisartut inatsisaat nr. 15, 20. november 2006-imeersoq.”

”Aningaasarsianit akileraarutit pillugit Inatsisartut inatsisaat nr. 12, 2. november 2006-imeersoq, § 36, imm.1. nr. 1-19”

aamma ”Aningaasarsianit akileraarutit pillugit Inatsisartut inatsisaat nr. 12, 2. november 2006-i-meersoq, 34, imm.1.1 nr. 3”. kiisalu § 13, imm.1.” naapertorlugit angallatinik isaterititsinermi tapiissutitut tunniunneqartartut akileraaruteqaataasussanngortinneqartarput, tamassumalu kingune-risarpaa angallatinik isaterisitsisoq akileraarutitigut artukkerneqartarluni, tassa akileraarutitigut akiligassaqalertarluni, tamannalu pillugu allannguiniarluta Partii Naleqqamiik sulissuteqarnitsinni paaserusupparput akileraaruteqaataasussanngortitsisarneq peerneqassappat tamanna qanoq Nammi-nersorlutik Oqartussanut aningaasatigut kinguneqarsinnaanersoq?

Inatsisartut suleriaasiat § 37 malillugu, immikkoortoq 1 naapertorlugu matumuuna Naalakkersuisu-

nut apeqqut imaattoq saqqummiuppara:

Naalakkersuisunut apeqqut:

 

  • Angallatinik isaterititsinermi tapiissutit isaterititsisussamut tapiissutitut tunniunne-qartartut akileraaruteqaataasussaajunnaarlugit inissinneqarpata tamanna qanoq Namminersorlutik Oqartussanut aningaasatigut kinguneqassava?

 

(Inatsisartunut ilaasortaq Jens Napãtôk´Partii Naleraq)

??Ophugning af fartøj finansieres gennem ”Landstingslov nr. 15 af 20. november 2006 om bevilgede midler til fiskeriet.” Ligeledes er bevillingen til ophugning skattepligtige i henhold til Landstingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat § 36 stk. 1. nr. 1-19” og Landstingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat § 34 stk. 1.1 og § 13 stk. 1, og det medfører, at den der får bevillingen skal betale skat af det som en indtægt.

Det vil Partii Naleraq gerne have ændret, og vil i samme anledning gerne have oplysninger om, hvor stor en udgift det vil blive for Namminersorlutik Oqartussat, såfremt tilskud til ophugning af fartøj bliver skattefrit for ejeren.

I medfør af § 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalak-kersuisut:

Spørgsmål til Naalakkersuisut:

 

  • Hvor meget vil merudgiften for Namminersorlutik Oqartussat blive såfremt tilskud til ophugning af fartøj bliver skattefrit for ejeren.

 

(Medlem af Inatsisartut, Jens Napãtôk´, Partii Naleraq)

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »