??Oplevelser til hele Danmark

MYKA kommer rundt i landet med forestillingen Natten. Foto Morten Arnfred.

??Uanset om man er barn, ung eller voksen er der spænding, sanselighed og magiske oplevelser på vej i scenekunstens verden. Statens Kunstfond har netop uddelt støtte til et væld af spændende og tankevækkende forestillinger

Der er både ny dramatik, nye genrer og alvorlige emner på spil i de 60 projekter, som er udvalgt til at modtage støtte fra kunstfonden.

Lars Seeberg, formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst siger:
”Det er vigtigt, at scenekunsten hele tiden eksperimenterer og udvikler sig, men nogle af de allerbedste forestillinger fortjener et endnu større publikum. Derfor har vi støttet genopsætninger af de mest succesfulde forestillinger, så de kan komme rundt og spille for endnu flere mennesker i Danmark og udlandet”.

Dansegruppe MYKA er et godt eksempel. Forestillingen ”Natten” er en magisk sanselig rejse ind i et nateventyr, hvor alle sanser bliver vækket. Forestillingen har hidtil spillet i København, men kommer nu rundt i landet til glæde for endnu flere børn og forældre.

I krydsfeltet mellem scenekunst, musik, billedkunst og videnskab finder man Between Musics forestilling “Aqua Sonic”. Efter ti års udvikling har de skabt en hel ny genre, som er meget efterspurgt, også i udlandet. Blandt andet åbnede Aqua Sonic Sydney festivalen tidligere på året og forestillingen kan nu fortsætte turneen i Danmark og udlandet.

Masser af scenekunst for børn og unge
Festivalen Live Art ser kunsten som et middel til at undersøge og diskutere samfundet, og den diskussion er relevant at tage del i både for børn, unge og voksne. Hvert år foregår festivalen et nyt sted i landet. I 2019 finder den sted i Aalborg.

En af sidste sæsons største succeser var ”Tamme tigre findes ikke” med børneteatergruppen Frøken Fracasos Kompagni. Tildelingen fra kunstfonden gør det muligt, at deres næste forestilling ”Prinsesse Caraboo” om løgn og forførelse kan opføres mere end 150 gange for børn i skoler og institutioner.

Ny dansk dramatik på tur
Mere alvorligt er det i Tillsammans nye forestilling ” Rædsel”, om tre menneskers liv med angst. Forestillingen er et forsøg på at kropsliggøre og virkeliggøre oplevelsen af at leve med angst – en følelse som har fulgt mennesket i gennem alle tider. Forestillingen kommer til Vendsyssel, København og flere andre steder i landet.

Mammutteatret tager livtag med forfatteren Jan Sonnergaards liv og kunstneriske virke. I ”Postkort fra ukendte steder” er fortælleformen eksperimenterende, ekspressionistisk, og formidler de følelser, som var Sonnergaards brændstof som menneske og som forfatter. Forestillingen kommer rundt i hele landet.

Fakta om uddelingen
Der var modtaget 270 ansøgninger til puljen Scenekunst for børn, unge og voksne til fristen 1. juni 2018. Der blev ansøgt for i alt 303,8 mio. kr. fordelt over 5 sæsoner. Projektstøtteudvalget for Scenekunst besluttede at give tilskud til 60 ansøgninger med i alt 63 mio. kr. fordelt over fire sæsoner.

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »