10 års-jubilæum når Psykiatritopmødet løber af stablen i Imperial

Et panel af politikere diskuterede psykiatriens forhold under sidste års topmøde i 2017. Vi er klar til at holde det 10. Psykiatritopmøde den 29. september 2018 i Imperial Biografen i København.


🇩🇰Der skal skabes bedre vilkår for psykisk sårbare og deres pårørende. Og vi skal blive bedre til at inkludere, støtte og hjælpe psykisk sårbare, så de kan få en uddannelse, indgå på arbejdsmarkedet og føle sig som ligeværdige medborgere.

Derfor går de 15 forskellige organisationer for 10. gang sammen om at skabe debatter og dialog om, hvordan vi får mere fokus på psykiatrien og de forskellige udfordringer, man står over for, når man kæmper med psykiske vanskeligheder.

Den psykiske trivsel trives ikke

En ud af fem danskere rammes årligt af psykisk sygdom. Det er rigtig mange. Og det er et alvorligt problem. Psykisk sygdom fører ofte til isolation, manglende overskud og et lavt selvværd. Derfor er det vigtigt, at vi sammen gør en fælles indsats for at skabe bedre vilkår for de psykisk sårbare i Danmark.

Det har regeringen netop forsøgt at gøre med en plan for området, hvor de med udgangspunkt i seks indsatsområder og 43 tiltag stiller skarpt på flere forskellige udfordringer. Her er det store kritikpunkt det økonomiske aspekt, at planen ikke har nok midler til psykiatrien.

”Der er stadig store kampe, der skal kæmpes for at sikre bedre vilkår og forbindelse mellem borger og system. Vi er nået langt, men vi skal meget længere endnu”, siger formanden for PsykiatriNetværket, Mogens Seider.

Han glæder sig over, at regeringen i deres nye plan for psykiatrien har lagt op til, at Psykiatritopmødet også fortsætter i 2019 og 2020.

Poul Nyrup og Røde Mor

På lørdag vil der være en række oplæg og debatter, der handler om psykiatrien.

Her vil du bl.a. kunne møde repræsentanter fra flere foreninger på området blandt andet Sind – Landsforeningen for psykisk sundhed, Bedre Psykiatri – Landsforeningen for pårørende, Depressionsforeningen, Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Startlinjen samt protektor og stifter af Det Sociale Netværk/headspace, Poul Nyrup Rasmussen.

Derudover vil der også være flere musikalske indslag. Blandt andet vil tidligere Swan Lee-sangerinde, Pernille Rosendahl, synge et par sange, og så giver kultbandet og kunstnerkollektivet Røde Mor også en af deres sjældne koncerter.

Du kan stadig nå det

Der er stadig få pladser tilbage til topmødet på lørdag. Det eneste, du skal gøre for at komme med, er at tilmelde dig på linket nedenfor. Det er gratis at deltage. På selve dagen kan du deltage i en række spændende workshops, som stiller skarpt på psykisk sårbarhed og psykiatrien.

Se hele programmet for lørdagens Psykiatritopmøde:

Mød alle de deltagende organisationer og tilmeld dig til Psykiatritopmødet 2018:

Det Sociale Netværk blev etableret i 2009 af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der nu er protektor for foreningen. I dag er formanden Benedikte Kiær (K), der til dagligt er borgmester i Helsingør.

Foreningen Det Sociale Netværk arbejder for at være en stærk stemme og skabe bedre vilkår for psykisk sårbare og deres pårørende, og at samfundet i stigende grad fokuserer, inkluderer og accepterer psykisk sårbare.

Det Sociale Netværk står for en lang række projekter, der primært hjælper børn og unge, men fokus er også pårørende og psykisk sårbare. Det Sociale Netværk står bag initiativet headspace, der i dag findes i 16 forskellige byer, og som yder uvildig rådgivning til børn og unge mellem 12-25, der savner nogen at tale med. headspace er båret af frivillige. Her er ingen journaler, du kan være anonym og ingen problemer er for store eller små.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »