Djøf: Danskere i udlandet er en overset reserve

🇩🇰Regeringen vil gerne have flere udlændinge ind på det danske arbejdsmarked. Men samtidig gør strammere opholdskrav for at kunne få dagpenge det vanskeligere for danskere i udlandet at vende hjem igen. Uforståeligt, mener Djøf

– Det er positivt, at regeringen med udspillet til at kunne rekruttere flere udlændinge til det danske arbejdsmarked gør mere for at imødekomme virksomhedernes behov for at kunne ansætte den rette arbejdskraft. Danmark er en lille åben økonomi, og vi er derfor stærkt afhængige af at kunne importere de bedste hoveder og eksportere de bedste løsninger, siger Henning Thiesen, formand for Djøf.

Han tilføjer, at for Djøf er det vigtigt, at administrative og bureaukratiske stopklodser fjernes, så vi i realiteten sikrer arbejdskraftens fri bevægelighed indenfor EU. Ligeledes bør der ikke være administrative arbejdsgange, der forhindrer et godt match mellem virksomhed og arbejdstager udenfor Europas grænser.

For Djøf er det imidlertid en afgørende pointe, at man ikke samtidig gør det vanskeligere for danskere i udlandet at vende hjem igen til det danske arbejdsmarked.

– Det er vigtigt, at vi kan tiltrække dygtige udlændinge, men det er lige så vigtigt, at danskere i udlandet kan vende hjem til et attraktivt og trygt arbejdsmarked. Derfor er det centralt for Djøf, at der i de kommende politiske forhandlinger også bliver kigget på, hvilke barrierer der forhindrer udenlandsdanskere i at vende tilbage til det danske arbejdsmarked, påpeger Henning Thiesen.

– Med forårets skatteaftale har regeringen lagt op til, at dagpengevilkårene for udenlandsdanskere bliver markant forringet, så de skal have opholdt sig i Danmark eller et EU/EØS land i 7 af de foregående 8 år. I Djøf kan vi ikke forstå, hvorfor regeringen på den ene side gerne vil tiltrække flere udlændinge, samtidig med at udenlandsdanskere står til at vende hjem til et mere usikkert arbejdsliv. Vi ved, at det får udenlandsdanskere til at genoverveje, om de har lyst til at vende til bage til Danmark, understreger Djøf-formanden.

Han fortæller, at Djøf modtager mange bekymrede henvendelser fra medlemmer, der undrer sig over, at de skal straffes på dagpengene, hvis de har arbejdet nogle år i udlandet – selv om de har betalt deres kontingent til A-kassen i Danmark.

🇩🇰

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »