Færøudvalget: Hvad betyder stedlige henvisninger i dansk lovgivning til ”her i landet” og ”her i riget”?

Sjúrður Skaale, Javnaðarflokkurin - Fotograf Steen Brogaard


🇩🇰Kan ministeren bekræfte, at stedlige henvisninger i dansk lovgivning til ”her i landet” og ”her i riget” altid skal forstås henholdsvis som henvisning til Danmark og til Danmark, Færøerne og Grønland? Som eksempel herpå kan nævnes en konkret afgørelse om en borger, som ansøgte om folkepension efter at have boet størstedelen af sit arbejdsliv i Danmark efterfulgt af en kortere årrækkes bopæl på Færøerne. I afgørelsen anføres, at idet pensionsloven ikke gælder for Færøerne, så kan fast bopæl på Færøerne ikke medregnes efter lovens ”her i riget”-optjeningsprincip (jf. lovens § 5, stk. 1). Borgeren havde angiveligt ret til pension men alene forholdsmæssigt for den periode, som vedkommende havde boet i Danmark. Ministeren bedes ikke forholde sig til den konkrete afgørelse, men der ønskes en redegørelse for, hvorledes stedlige henvisninger af denne karakter generelt skal forstås og fortolkes.

Dato: 10-10-2018
Status: Ikke besvaret
Emne: selvstyreordningen og Rigsfællesskabet

FÆU Alm.del Spørgsmål 1_ Udvalgsspørgsmål

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »