Superligaens Største Øjeblikke – Silkeborgs mesterskab i 94


🇩🇰Dette er tredje afsnit i serien Superligaens Største Øjeblikke. Det handler, som titlen antyder, om SIFs mesterskab i 94.

Denne serie er mulig, fordi en lang række personer har støtte økonomisk gennem vores crowdfunding-kampagne, hvilket vi er dybt taknemmelige for. Vi arbejder på højtryk for at finde en kommerciel partner, der vil være med til at sikre endnu flere af denne type udsendelser i fremtiden.

Journalisterne bag er Lasse Ørum Klinke og Anders Ryehauge. Her er Ryehauges ord om afsnittet:

“Man må jo også sige, at den dramaturgi der ligger i det, man tror jo næsten ikke på, det er sandt… Det er jo ubetinget den mest dramatiske afslutning på et mesterskab nogensinde.”

Sådan siger Morten Bruun i det nyeste afsnit af ‘Superligaens Største Øjeblikke’ om Silkeborg IF’s mesterskab i 1994. Og selvom Morten Bruun måske kan påstås at være en smule farvet med både sit ‘Mr. Silkeborg’-kælenavn i Søhøjlandet og sin rolle som anfører for klubben dengang, tør vi godt love, at der ikke er tale om en overdrivelse. Sæsonen 1993/94 er på alle måder en sæson med dramatik fra øverste hylde.

Da Lasse Klinke og jeg i det tidlige efterår 2017 sad og granskede Superligaens historie for at finde de øjeblikke, vi ville folde ud til denne serie, stod det hurtigt klart, at Silkeborg IF’s mesterskab var selvskrevet. Det er en sæson, der er bygget op næsten som en storladen amerikansk spillefilm med en underdog i hovedrollen, der tager fusen på alle de store for så alligevel at smide det hele til sidst, hvor det ligner, at alt håb er ude, og så… Ja, hør det hellere selv.

Foruden Morten Bruun er det Keld Bordinggaard, Peter Kjær og Bo ‘Bosse’ Johansson, der få senere blev dansk landstræner, der genfortæller sæsonen, og hvordan det kunne lade sig gøre, at Silkeborg IF lykkedes med at hamle op med datidens storhold i dansk fodbold så som OB, Brøndby og FCK. For i 1993/94 var magtforholdene nemlig trukket meget skarpt op. Superligaen var stadig et spritnyt koncept, hvor man fortsat eksperimenterede med ligastrukturen, og hvor der først netop var begyndt at komme store pengesummer i dansk fodbold, hvilket betød at nogle klubber var blevet fuldtidsprofessionelle, mens andre fortsat kørte et deltids-setup med træning efter arbejde – heriblandt i Silkeborg IF.

Derfor er dette afsnit også et tilbageblik til en tid, hvor både Superligaen og mange af de danske klubber var i gang med at finde sine ben at stå på. Så som der også bliver sagt i afsnittets begyndelse:

Velkommen til en tur ned ad nostalgiens vej. 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »