To mænd med banderelation fængslet for våbenbesiddelse i Ishøj

+ Indbrudstyv skal holde efterårsferie i fængslet –sålaftryk og DNA fældede ham Scroll ned

+ Københavns Politi anholder otte personer fra bandemiljøet Scroll ned

🇩🇰To unge mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger for ulovlig våbenbesiddelse. De blev anholdt i forbindelse med efterforskning af sager med relation til konflikten i bandemiljøet.

De to mænd i starten af 20’erne er mistænkt for, under særligt skærpende omstændigheder, at have besiddet en skarpladt pistol. Dette skete ifølge sigtelsen den 24. september klokken ca. 14.50 på Voldstien i Ishøj. Den ene af de to unge mænd er medlem af en bande og den anden har relation til samme bande.

Anholdt i bybus

Bandemedlemmet er samtidig sigtet for, under særligt skærpende omstændigheder, at være i besiddelse af en skarpladt pistol, da han blev anholdt i går klokken 15.15 i en bybus i krydset Ishøj Stationsvej/Taastrup Valbyvej i Ishøj.

– De to mænd med banderelation er mistænkt for at besidde skydevåben i det offentlige rum. Jeg er meget tilfreds med at retten valgte at varetægtsfængsle dem, siger anklager Louise Arffmann efter det lukkede grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Efterårsferien står for døren, og erfaringen viser desværre, at der bliver begået flere indbrud i ferierne, når folk ikke er hjemme. Men en 28-årig indbrudstyv kommer i hvert fald ikke til at genere østjyderne i næste uge

Han blev nemlig idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel i sidste uge for fire indbrud og to biltyverier begået i Østjylland. Det var blandt andet tydelige sålmærker på et bord og DNA-spor, der fik Retten i Aarhus til at fælde dom over ham.

Østjyllands Politi kom på sporet af ham, da de den 17. maj i år rykkede ud til en anmeldelse om indbrud i en villa i Højbjerg. Her var en rude blevet aflistet, og familiens Audi var blevet stjålet. Betjentene på stedet undersøgte gerningsstedet og fik sikret DNA-spor.

Fire dage efter, inden analysen af dna-sporene fra biltyveriet var kommet, blev der begået et nyt indbrud i en villa i Højbjerg, hvor tyven igen var stukket af med en Audi. Her havde tyven også stjålet nogle designerlamper, som hang over et spisebord. Betjentene lavede undersøgelse af villaen og fandtnogle sålaftryk, som blev sikret til sagen. Mens betjentene var i gang med undersøgelserne, meldte ejeren af Audien, at han via en gps-tracker kunne se, at hans bil befandt sig på en p-plads i nærheden.

Patruljen skyndte sig derfor til stedet, hvor de stødte på den 28-årige mand, som var kendt af politiet og tidligeredømt for indbrud. Selvom Audien ikke længere var der, blev den 28-årige anholdt, og hans bopæl blev ransaget. Tæt på bopælen fandt politiet Audien med en knust gps-tracker.

Østjyllands Politi kommer ud til alle indbrud i private hjem
Både DNA-spor og sålaftryk viste sig at stamme fra den 28-årige. Ud over de to indbrud i maj kunne politiet via DNA koble ham sammen med yderligere to indbrud begået tidligere. Med i strafudmålingen talte en tidligere dom, som den 28-årige havde fået.

– Vi kommer ud til alle, der har haft indbrud i deres private hjem. Denne sag er et godt eksempel på, hvordan vi blandt andet efterforsker indbruddene. Det kan godt være, at vi ikke fanger gerningsmanden med det samme, men vi undersøger gerningsstedet, samler alle tekniske spor, og så er der en chance for, at vi kan anholde ham på et senere tidspunkt, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

Den 28-årige blev samtidigt dømt for en række færdselssager, der kostede ham en frakendelse af kørekortet i syv år og 30.000 kroner i bøde. Han erkendte alle forhold og modtog dommen.

Lennart Glerup opfordrer borgerne til at være opmærksomme og alliere sig med naboen, hvis man vil mindske risikoen for indbrud.

– Det er en stor hjælp for os, når borgerne gør os opmærksomme på mistænkelige personer, der går rundt i et kvarter, eller de ser en varebil, der kører lidt mystisk. De tip kan hjælpe os med at fange indbrudstyvene.Så hold øjnene åbne og få naboen til at kigge efter dit hus, når du ikke selv er der. Så hjælper du både dig selv og politiet, siger vicepolitikommissæren.

Københavns Politi har i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst (SEØ) foretaget anholdelse af otte personer fra bandemiljøet. De anholdte er alle mænd og er fra fire forskellige bandegrupperinger

Fem af de anholdte, som er i alderen fra 17 – 24 år, er sigtet for afpresning, frihedsberøvelse og brugstyveri.

To af de anholdte, som begge er 26 år, er sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald den 4. oktober 2018 i et P-hus i Københavns lufthavn. Dette forhold er en udspringer af et opgør i bandemiljøet.

Sigtet for drabsforsøg
Den sidste anholdte er en 16-årig, som er sigtet for drabsforsøg den 20. juni 2018 på Gadelandet, hvor der blev afgivet skud mod en gruppe.

– Disse aktioner er endnu et slag mod banderne i København, og vi fortsætter ufortrødent, så personerne i bandemiljøet bliver stillet til regnskab for deres ugerninger, siger Knud Hvass, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Alle otte anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, og der anmodes om lukkede døre.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer lige nu.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »