Narsarsuarmi innuttaasut ataasinngorneq 12 november 2018. Nal.19:00 nipaatsumik akerliussutsimik takutitsiniarput.

Illustrationsbillede

🇩🇰Demonstation mod lufthavnspakken på mandag kl. 19 i Kangerlussuaq, Narsarsuaq, Sisimiut, Narsaq, Maniitsoq og Kangaamiut

🇬🇱Oqariartuutiginiarparput mittarfissat inatsisartuni pingajussaaneerlugit oqallisigineqaleraluttuartut, mittarfiliornerup kinguneranik inatsisissami annertuumik eqqugaasussaasugut qulaatiinnarluta aalajangerneq pisussaasoq. Akerliussutsimik takutitsineq Narsarsuarmi, Kangerlussuarmi, Sisimiuni, Narsami Maniitsumi Kangaamiunilu ingerlanneqartussaavoq, piffinnilu assigiinngittuni piffissat allaasinnaallutik.

Inatsisartut 15 november 2018 immikkoortoq 21 naggataarutaasumik aalajangiiffigisussaammassuk, naak aalajangiisussat inatsisissamut tunngasunut ilisimasaat killeqarluinnaraluartut kiisalu tusaajumaneqannginnerput qulaatiinnarlutalu aalajangersaaniarnerat akuerinnginnatsigu.

Nunaqarfinni mittarfeqarfiusuni tassalu Kangerlussuaq Narsarsuarlu toqqaanartumik eqqugaasussaanitta avataatigut illoqarfiit nunaqarfiillu aamma amerlasuut angalaniarnermikkut eqqugaasussaapput. Tassa illoqarfiit mikinerusunik mittarfillit soorlu Paamiut, Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat pinngitsooratik eqqugaasussaallutik taakku avataatigut nunaqarfiit savaateqarfiillu arlaqaqisut eqqugaasussaallutik.

Kujataani Kommune Kujallermi Narsarsuup siunissaa pillugu pilersaarusiorniartoqartaraluartoq taamaattoq suliniummik ataatsimilluunniit suli aallartittoqarsimanngilaq, tamakkulu ukiualuit iluanni pisinnaangitsut ilisimagatsigu Narsarsuarmi annertuumik toqqissisimanngissutaavoq, Qaqortumi mittarfeqalerpat sumut nuuttariaqarnissaq najugassaqarnissaq kiisalu minnerunngitsumik suliffimmik naleqquttumik suliffissaqarnissaq annertuumik ernumassutaavoq uippakajaarnarsigaluttuinnartoq.

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga

Naja Lund

Narsarsuarmi pisussamut aaqqissueqataasoq.  

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Har du givet din mening til kende vedr. lufthavne og selvstændighed? Er flertallet at politikerne helt ude af trit, med hvad vælgerne ønsker?

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...