Mute Bourup Egede kaammattorpara Inuit Ataqatigiit Siulittaasuattut sassaqqullugu

Aqqaluaq B. Egede, næstformand, Inuit Ataqatigiit

🇩🇰Jeg opfordrer Múte Bourup Egede om, at stille op som Formand for Inuit Ataqatigiit

🇬🇱Piffissap ingerlanerani inuppassuit kaammattortarsimavaannga Inuit Ataqatigiinni siulittaasutut sassaqqullunga. Inuit tatiginninnerat qujassutigaara.

Taamatullu inissinnissannut piffissaanngimmat nalunaarutigaara.

Partiimi ingerlatsinermi siulittaasup nukittuumik sanileqarnissaa pingaarutilerujussuuvoq. Inuit Ataqatigiinnilu aamma tamanna pingaaruteqarpoq, aamma ulluinnarni aqutsinermi. Siulittaasunngortussaq kinaagaluarpalluunniit politikkikkut aamma Inatsisiliornikkut Inuit Ataqatigiit naalakkersuinikkut ingerlanera Siulittaasup tulliatut atuunnera massakkumut iluarisimaarpara.

Inuit Ataqatigiinni siulittaasup tulliatut inissisimaninni partiitta naalakkersuinikkut ingerlanerata patajaatsumik pitsaassuseqarluartumillu ingerlanneqarnissaa akisussaaffigaara. Akisussaaffik ulloq manna tikillugu iluarisimaakkannik ingerlasutut nalilerusuppara attakkusullugulu.

Taamatut aalajangerninnut aamma patsisaaqataavoq massakkut meeqqakka kisimeeqatigigakkit. Meeqqakkalu politikkimi suliaqarnerma saniatigut piffissaqarfiginissaat uannut pingaaruteqarpoq. Allatut oqaatigalugu Inuit Ataqatigiit siulittaasuattut sassarnissara uannut piffissaanngilaq.

Inuit Ataqatigiinni siulittaasunngoqqullunga tatiginnittut, kaammattuisut, akisussaaffimmillu tiguseqqusisut saaffiginnittartut tusaavakka, qujavungalu tatiginninnermik angisuumik ersersitsinerannut. Oqaatigiinnarsinnaavara Inuit Ataqatigiinni sulinera qasukkartinnagu ingerlaqqinnissara siunertaammat.

Oqareernittuut Inuit Ataqatigiit Siulittaasussaattut sassaqqullugu kaammattorpara Múte Bourup Egede. Pisariaqarmat Inuit Ataqatigiinni siulittaasup naalakkersuinikkut sunniuteqarluarsinnaasumik, akisinnaasumik, aqutsinikkullu siunnerfinnik nutaanik nassaarniallaqqissuseqarnermik pigisaqarnissaa. Siulittaasuuneq sungiusarfittut atornagu misilittakkatigut inerisimassuseqarnissamik piumasaqaateqarpoq.

Isumaqarpungalu Mute Bourup Egede-ip tamanna isumannaarsinnaagaa.

🇩🇰Mange har gennem tiden opfordret mig til at stille op som formand for Inuit Ataqatigiit. Jeg takker for den tillid mange har udvist mig.

For mig er det dog ikke tiden til at stille op som formand.

Det er vigtigt for enhver formand at have en stærk støtter i ledelsen. Det gælder også for Inuit Ataqatigiit, også i den daglige ledelse. Uanset hvem der har tillidshvervet som formand er det vigtigt, at vedkommende har en stærk bagland i ledelsen som har en dyb vidensniveau og en politisk handleevne i det lovgivningsmæssige arbejde og det er vigtigt at Inuit Ataqatigiit har stærk ydeevne på disse punkter, og med disse i tankerne er næstformandsposten det rette og vigtigt tillidshverv for mig at bestride.

Med mit tillidshverv som næstformand er det mit fornemste opgave, at sikre Inuit Ataqatigiit en habil politisk medindflydelse i lovgivningsarbejdet. Det har efter min mening til den dag i dag gået godt og det agter jeg at blive ved med at sikre og ønsker fortsat at arbejde for.

Min beslutning er også grundet i at jeg på nuværende tidspunkt er alene med mine børn. Det er vigtigt for at mig at have tid til mine børn ved siden af mit politiske virke. Sagt med andre ord, er tiden ikke inde for mig, at stille op som formand for Inuit Ataqatigiit.

Jeg hører alle dem som har sendt opfordringer og dem som ønsker at jeg påtager mig ansvaret, jeg takker for den store tillid I hver især har udvist mig. Jeg kan blot sige, at jeg agter at fortsatte det politiske arbejde i samme niveau som hidtil.

Som meddelt opfordrer jeg Múte Bourup Egede om, at stille op som formand. Inuit Ataqatigiit har brug for en formand som kan øve stor politisk indflydelse, som kan svare igen og ikke mindst en høj evne til at udstikke nye politiske målsætninger. Formandskabet skal ikke bruges som en oplæringsplatform med derimod kræver højt erfaringsgrundlag.

Dertil mener jeg Múte Borup Egede indfrier disse krav.

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »