🎄🎅🏽 Kommuneqarfik Sermersooq: Meeqqat ikaarsaarluarsinnaanngussapput

Uju Petersen📷Kommuneqarfik Sermersooq

🇩🇰↓Kommuneqarfik Sermersooq:                                     

🇬🇱Meeqqat ulloq unnuarlu angerlarsimaffinni najugallit inersimasunngulernermut ikaarsaarluarsinnaanngussapput

Kommuneqarfik Sermersooq meeqqanut angerlarsimaffiup avataanut inissinneqarsimasunut tapersersorneqarnissamillu pisariaqartitsisunut aningaasaliissuteqarnissamut akuersivoq

– Inuusuttut inersimasutut inuunerminni nammineersinnaalernissaminnut piginnaanngorsartinneqassapput, Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaliami siulittaasoq Uju Petersen oqarpoq.

Kommuneqarfik Sermersuumi kommunalbestyrelse inuusuttunut ininik 15-inik inuusuttunut perorsaanikkut malittareqqitassanut naleqqussakkanik pilersitsiniarpoq.

– Inuusuit initaartinneqassapput aamma aningaasatigut patajaatsumik aqutsinermik, ulluinnarni isumagisassanik soorlu atisanik errorsinermik nerisassiornermillu ilinniartinneqarlutik, sulilernissamik ilinnialernissamilluunniit piginnaanngorsartinneqarlutik ikiorneqassapput. Namminiilernissaannut aamma sulilernissaannut ilinnialernissaannulluunniit tapersernissaat piginnaanngorsarnissaallu pingaaruteqartupilussuuvoq, Uju Petersen oqarpoq.

Inuusuttunut init pilersinneqartussat inuusuttunut ulloq unnuarlu angerlarsimaffimmi najugaqarsimasunut aamma akisussaaffilerneqarnerminni napaniarnerminnilu tapersersorneqarnissamik pisariaqartitsisunut naleqqussagaapput. Inuusuttunut init sisamat maanna atorneqartuaannarput, inuusuttunullu ininik amerlanerusunik pisariaqartitsineq malunnarpoq. Taamaammat kommunep kissaatigisupilussuuaa inuusuttunut ininik nutaanik 18-iniit 23-t angullugit ukiulinnit inigineqartussanik pilersitsisoqassasoq. Inuusuit initaartinneqartut inersimasunngornissaminnut inissinnissaannut ikiorneqassapput, taamaalillunilu ulloq unnuarlu angerlarsimaffimmi najugaqaannarnissaraluat angerlarsimaffeqanngitsunngornissaralualluunniit pinngitsoortinneqassapput.

Meeqqat angerlarsimaffiat Tupaarnaq inuusuit malittareqqinneqarnissaat siunertaralugu pingasunik initaartinneqarpoq.

– Tupaarnaq inuusuttunik arlalinnik 18-iliingajalersunik malittareqqiivigineqarnermillu iluaqutiginnissinnaasunik najugaqartuuteqarpoq. Sullitatta ilai qatangiinnarneqakkajuttartut isumaginissaannut periarfissaqartinneqalernerput qujanartupilussuuvoq. Inuusuttuaqqat sisamat meeqqat angerlarsimaffianni najugallit najugaqatigiiffimmut nuunnissaminnut periarfissaqalissapput, najugaqatigiiffimmilu atassuteqaateqalernissaminnut imminnullu napatinnissaminnut periarfissaqassapput, Uju Petersen oqarpoq.

🇩🇰- De unge skal forberedes til et selvstændigt voksenliv, siger formanden for Udvalg for Børn og Familie, Uju Petersen.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq vil etablere ungehybler til 15 unge med pædagogisk indhold som efterværnstilbud.

– De unge vil få tildelt en bolig og samtidigt vil de modtage hjælp til deres privat økonomi, dagligdags gøremål som tøjvask og madlavning, hjælp til at komme i gang med at arbejde eller hjælp til at tage en uddannelse. Det er meget vigtigt at give dem en hjælpende hånd og ruste dem til at klare sig selv og komme i jobs eller tage sig en uddannelse, siger Uju Petersen.

Ungehyblerne er målrettet unge, som tidligere har været anbragt på døgninstitution, og som har brug for støtte, når de skal tage ansvar og sætte rammerne for egen tilværelse. 4 ungehybler er på tidspunktet i konstant brug og man oplever et stort behov for flere ungehybler. Derfor er det kommunens store ønske, at der etableres 15 nye ungehybler i Nuuk til unge mellem 18 og 23 år. De unge vil få hjælp til at etablere sig, samtidigt med at de ikke fastholdes i en døgninstitutionsanbringelse eller bliver hjemløse.

Også børnehjemmet Tupaarnaq har fået tildelt 3 efterværnshybler.

– Tupaarnaq har flere unge som snart fylder 18 år og som vil ha gavn af et efterværnsforløb. Det er virkelig dejligt at vi får mulighed for at tage hånd om en målgruppe der tit bliver overset. 4 unge fra børnehjemmet vil få mulighed for at flytte i bofællesskab, hvor de får mulighed for at skabe relationer og hvor de får mulighed for at klare sig selv, siger Uju Petersen

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »