🎄🎅🏽Spm. om at uddybe, hvad dialogen med Naalakkersuisut er om etablering af en arktisk forskningshub, og redegøre for hvad regeringen økonomisk og konkret vil bidrage med til realiseringen af en arktisk forskningshub i Grønland, til udenrigsministeren

Aaja Chemnitz Larsen

🇩🇰Ministeren bedes uddybe, hvad dialogen er med Naalakkersuisut om etablering af en arktisk forskningshub, og redegøre for hvad regeringen økonomisk og konkret vil bidrage med til realiseringen af en arktisk forskningshub i Grønland. Der henvises til, at der i Regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi for 2019-2020 bliver fremhævet et ønske om at styrke Kongerigets profil inden for arktisk forskning og uddannelse. Dette mål vil Regeringen nå via en international arktisk hub i Grønland, der skal etableres i samarbejde med de grønlandske myndigheder. Naalakkersuisut og Grønlands universitet Ilisimatusarfik deler Regeringens ønske om, at få en arktisk forskningshub sat i kraft, da det vil være en udvidelse af Ilisimatusarfiks arbejde for at fremme forskningen i Grønland. Hertil kommer, at der i f.eks. Kommuneqarfik Sermersooq og i Grønlands erhvervsliv bakkes op om en arktisk forskningshub.

Dato: 05-12-2018
Status: Ikke besvaret
Emne: selvstyreordningen og RigsfÌllesskabet

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal vÌre selvstÌndig?

View Results

IndlĂŚser ... IndlĂŚser ...
Translate Âť