🎄🎅🏽Over 200 hjemløse holdt julefrokost på Oslobåden

🇩🇰↓Mere end 200 hjemløse havde takket et rungende ja til årets julefrokost på Oslobåden. Det var 9. år i træk, at WeShelter, i samarbejde med en række sponsorer, havde inviteret til julefest med mad, drikke og musik til søs

Der var disket op med julemad en masse, kolde drikke, vaskeægte julehygge, musik og fest, da hjemløseorganisationen WeShelter sammen med DFDS i går afholdt årets julefrokost for  mere end 200 hjemløse.

Sædvanen tro blev den store julefest holdt på Oslobåden, hvor julefrokosten efterhånden er en tradition, som både de hjemløse og Oslobådens ansatte samt de mange øvrige sponsorer ser frem til. I år var det 9. år i træk, at julefrokosten løb af stablen, mens Oslobåden lå til kaj i Nordhavnen i København.

De mange hjemløse kom fra WeShelters herberger og væresteder i København. De blev kørt i busser af Københavns Bustrafik til det, der for mange er årets helt store julefest.

Årets højdepunkt
WeShelter er stolte af den store julefest, der vækker glæde blandt både de hjemløse og blandt sponsorerne, hvoraf mange har bakket op i årevis. Den første hjemløse julefrokost løb af stablen i  2010 og opfattes af mange af de involverede parter som årets julefest.

”Julen er ofte en tid, hvor hjemløse bliver ekstra opmærksomme på deres situation, og en tid, hvor mange føler sig ensomme. Så det, at der er nogen, som arrangerer en så gennemført, hyggelig og sjov fest for vores brugere, gør en stor forskel. Det er ikke så tit, at de mennesker, vi er i kontakt med, får lov at være festens midtpunkt. Det varmer langt ind i december,” fortæller Lise Larsen, der er daglig leder i WeShelter.

Ingen tvivl om, at humøret var højt i de par timer, som julefrokosten varede. Der blev grint, danset og sunget, mens traditionsrige juleretter som sylte, medister, brune kartofler og risalamande med kirsebærsauce blev indtaget fra skibets julebuffet.

Der var både mandelgaver og godteposer, der kan forsøde en juletid, som for mange hjemløse kan være hård.

Et 10. år i vente
Ideen til julefrokosten for hjemløse kom sig oprindeligt af, at nogle af Oslobådens ansatte ønskede at åbne skibet for de hjemløse selve juleaften, hvor det alligevel ligger til kaj i København.

Man fandt dog hurtigt ud af, at der juleaften er mange andre tilbud for de hjemløse, og DFDS valgte derfor at arrangere en storstilet julefrokost i skibets restaurant i stedet.

”For os og for de hjemløse er julefrokosten blevet en fast tradition, som hører sig til, og som mange af os glæder os lige så meget til som til juleaften. Det er en tradition, som vi har tænkt os at holde i hævd, og så længe de hjemløse gider at holde julefest med os, så lægger vi hellere end gerne skib til,” slutter Brian Thorsted Hansen, øverste chef for passagerdivisionen hos DFDS.

Julefrokosten for de hjemløse var støttet af flere sponsorer, herunder Københavns Bustrafik, VoiceZone, Berendsen, Catering Engros, BF-oks, Ingwersen, Fiskehallen Tvilling, X-Large, Multiline, Anton Berg og DFDS.

Om WeShelter

WeShelter er en fond, der driver væresteder og herberger, og som arbejder for at give hjemløse og socialt udsatte bedre vilkår. WeShelter blev stiftet i 1893, og er en af Danmarks ældste folkekirkelige sociale organisationer.  

WeShelters fællesskab består af herbergerne Mændenes Hjem, Kollegiet Gl. Køge Landevej i Valby og RG60 på Nørrebro. Derudover driver WeShelter værestederne Pegasus, Projekt Offside, Værestedet i Sydvest og N.A.B.O. Center.

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »