THERKILD LYNGE DRONNINGIMIT NERSORNAASERNEQARTOQ

🇩🇰↓THERKILD LYNGE DEKORERET AF KONGEHUSET

Nukissiorfiit nalliuttorsiortoq Therkild Lynge tulluusimaarutigaat ullumi Dronningip nersornaasiuttagaanik sølviusumik nersornaaserneqarmat. Therkild Lynge ukiunik 40-nngortorsiorluni nalliuttorsiornermini, juunimi 2017-imi, Namminersorlutik Oqartussanit allagartamik nersornaaserneqarpoq pisortani sulisimanera nersorniarlugu.

Therkild Lyngep aalajaalluni pimoorussilluni suliffeqarfimmi atorfeqarsimanera pissutigalugu Nukissiorfiit Dronningip Fortjenstmedaljeanik sulisup taassuma pikkorissup nersornaasigaanissaanik qinnuteqarnissani toqqarpaat.

Qinnuteqaat suliarineqareerluni akuersissutigineqareermat ataqqinartumik nersornaasiuttagaq tunniunneqarsinnaanngorpoq. Tamanna persuarsiornartumik Qeqertarsuarmi ullumi pivoq.

Pilersaarutaagaluarpoq teknikkimut pisortaq Mogens Nielsen saqqarmiumik tunniussisussaasoq, kisianni ulluni kingullerni sila aamma timmisartukkut angallassineq allatut itsitsiniarsimavoq. Tamaammat Nunap Immikkoortuani Pisortaq Rene E. Fleischer saqqarmiumik sølviusumik Therkild Lyngemut tunniussisuuvoq, pineqartoq Grønlands Tekniske Organisationimi sulilerpoq kingusinnerusukkut taaguuteqarlersumi Nukissiorfiit.

Therkild Lynge Qeqertarsuarmi, Nunap Immikkoortuani Diskomi, ullumikkut teamlederiusoq ukiuni 40-ni sulereersimalluni aaqqissuussinikkut aamma inuiaqatigiinnut piumasaqaatit ukiut ingerlaneranni allannguuteqarsimasunut tulluarsartuartarpoq. Nammineerluni ilinniakkanut pikkorissarnernullu qinnuteqartarpoq, soorlu aamma kinguneqartussanik siunnersuisarlunilu ilitsersuisartoq tamakku pisariaqaraangata, suleqatiminut aamma lærlinginut.
– Therkild Lynge ilisimasarpassuaqarlunilu ilikkagarpassuaqarpoq, tamakku Nukissiorfinnik atuisunut atorfilinnullu iluaqutaapput. Isumagissaartuaannartuuvoq sulisuullunilu suliffeqarfimmi tamarmi nuannarineqarluartuuvoq. Suliassat piffissaagallartillugu naammassineqartarnissaat pingaartuutippaa, tamakkulu pitsaassuseqarluartumik naammassineqarnissaat, teknikimut pisortaq Mogens Nielsen oqaluttuarpoq nangillunilu:
– Uagut inassuteqarnerput suliamik naammassilluakkamik tunuliaqutaqarpoq. Taamaattumik nuannaarutigeqaara Therkild Lyngemut una nersornaat ataqqinartoq ullumikkut tunniutissallugu, tamannalu ilutigalugu Nukissiorfiit tungaannit Therkild Lyngep pingaaruteqarluartumik suliaqartarneranik nersorniarlutigu, Mogens Nielsen naggasiivoq.

Nunap Immikkoortuani Pisortaq Rene E. Fleischer najukkami suleqataasut peqatigalugit kusanarluinnartumik saqqarmiortaamik tunniussinermik malunnartitsinermik aaqqissuussipput. Tamannalu ilaquttat, ikinngutit, ilisarisimasat aamma Qeqertarsuarmi suleqatit peqatigalugit nalliussineqarpoq.

🇩🇰Nukissiorfiit er stolte af jubilar Therkild Lynge, der i dag har modtaget Dronningens fortjenstmedalje i sølv

Therkild Lynge modtog på sin 40 års jubilæumsdag, i juni 2017, Grønlands Selvstyres diplom, for påskønnelse af hans arbejde i det offentliges tjeneste.
På grund af Therkild Lynges trofaste og engagerede ansættelse i virksomheden valgte Nukissiorfiit at søge om Dronningens Fortjenstmedalje til den dygtige medarbejder.
Ansøgningen blev efter endt sagsbehandling godkendt, og den fornemme anerkendelse kunne blive overrakt.

Det skete ved en højtidelig sammenkomst i Qeqertarsuaq i dag.
Oprindeligt skulle Nukissiorfiits tekniske direktør, Mogens Nielsen have overrakt medaljen, men vejr og lufttrafikken i sidde dage ville noget andet.
I stedet blev det distriktschef Rene E. Fleischer der overrakte medaljen i sølv til Therkild Lynge, der trådte ind i Grønlands Tekniske Organisation, og som senere blev Nukissiorfiit. Therkild Lynge der i dag er teamleder i Qeqertarsuaq, i Distrikt Disko, har med sine 40 år på bagen i været i stand til at tilpasse sig ændringer de strukturelle og samfundsmæssige krav i årenes løb. Han har af egen drift søgt og gennemgået uddannelser og kurser, ligesom han gerne giver konstruktive råd og vejledning, når der opstår behov, såvel til kollegaer og lærlinge.
– Therkild Lynge har en enorm viden og en række færdigheder, til gavn for Nukissiorfiits brugere og de ansatte. Han har et godt humør og er en medarbejder, der er højt værdsat overalt i organisationen. Han sætter en ære i, at alle opgaver løses til tiden, og til et højt kvalitetsniveau fortæller Mogens Nielsen, teknisk direktør og fortætter;
– Vores indstilling er begrundet i et særdeles veludført job. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne overrække Therkild Lynge denne fornemme medalje i dag, og samtidig vise at Nukissiorfiit værdsætter hans betydningsfulde indsats, siger Mogens Nielsen.
Distriktschef Rene E. Fleischer har sammen med de lokale medarbejdere på fornem vis arrangeret markeringen af medaljeoverrækkelsen.
Denne blev fejret sammen med familie, venner, bekendte og kollegaer i Qeqertarsuaq.

 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »