§ 37 Napãtôk: Apeqquteqaat / Spørgsmål – Dispensationen erhvervsfangerne

🇩🇰↓🇬🇱Inatsisartut suleriaasianni § 37 imm.1. naapertorlugu Naalakkersuisut apeqqut imaattoq matumuuna saqqummiuppara:

Naalakkersuisut apeqqut:

  1. Naalakkersuisut apeqquteqaammut akissuteqarnerminni nr. 044-mut oqaatigaat immikkut akuersissut 1. september 2018-imiik 31. december 2019-imut atuuttussaasoq, uumasut neqaat inuussutissarsiutigalugu piniartunit taamaallaat pisarineqarsimasut tunisisinnaasut. Immikkut akuersissut Ittoqqortoormiit eqqaani, Qaanaap eqqaani, Siggummi, Naternami, Kangerlussuarmi aamma Ivittuut eqqaanni inuussutissarsiutigalugu piniartunit umimmaat neqaannik pisanik tunisisinnaaneq inuussutissarsiutigalugu piniartunut aamma atuutissava?

(Inatsisartunut ilaasortaq, Jens Napãtôk´, Partii Naleraq)

Tunngavilersuut:

Kalaallit Nunaanni umimmaqarfiit eqqarsaatigalugit Ehta (Inglefield Bredning), Kangaarsuk (Kap Athol), Sigguk (Svartenhuk), Naternaq (Lersletten), Sisimiut eqqaani, Maniitsup eqqaani, Ivittuut aamma Ittooqqortoormiit, (Jameson Land, Hurryfjord, Liverpool Land, Sydkap, Gurreholm, Rypefjord, Fønfjord qaqutikkullu Gåsefjord) ukiakkut aamma upernaakkut umimmaat inuussutissarsiutigalugu piniartunit aamma saniatigooralugu pinialuttartunit piniarfigineqartarput.

Umimmaqarfinni taaneqartuni inuussutissarsiutigalugu piniartunit pisaminnik tunisaqarsinnaanerat paasissallugu pingaaruteqarpoq. Inuussutissarsiutigalugu piniartut piniakkanik allanik piniarnerminni tapertarisaramikkit.

Apeqqut ullut suliffiit qulit iluani akineqarnissaa kissaatigaara

🇩🇰I medfør af § 37 stk. 1 i Forretningsordenen for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut.  

Spørgsmål til Naalakkersuisut:

  1. Ved besvarelse af § 37 spørgsmålet til Naalakkersuisut nr. 044 tilkendegav Naalakkersuisoq for området, at pr. 1. september 2018 og indtil 31. december 2019 er der givet dispensation. Er dispensationen også gældene for erhvervsfangerne, idet dispensationen omfatter udelukkende kød fra dyr der er nedlagt af erhvervsfangere står det?

(Medlem af Inatsisartut, Jens Napãtôk´, Partii Naleraq)

Begrundelse:

Der er i Grønland flere moskusokse fangstpladser ved Ehta (Inglefield Land), Kangaarsuk (Kap Athol), Sigguk (Svartenhuk), Naternaq (Lersletten), Kangerlussuaq, Ivittuut og Ittoqqoortoormiit (Jameson Land, Hurryfjord, Liverpool Land, Sydkap, Gurreholm, Rybefjord, Fønfjord og sjældent gang ved Gåsefjord). Der er moskusjagt for erhvervsjægerne og fritidsjægere om vinteren og foråret.

Det er meget vigtigt at vide om at erhvervsjægerne i de nævnte områder kan afsatte deres fangster. Idet erhvervsfangerne ved siden af deres indtægtskilde af andre dyr, kan de fange moskusokser.

Jeg ser frem til at modtage svar på mine spørgsmål i løbet af 10 arbejdsdage

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »