H.K.H. Kronprinsessen på dansk fremstød i Texas

🇩🇰Den 10.-13. marts 2019 rejser Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen til Texas, USA, for at besøge byerne Austin og Houston. Her vil Kronprinsessen først deltage i et større dansk fremstød i Austin for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by South West (SXSW). Efterfølgende rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder skal vise, hvad de kan tilbyde det amerikanske marked inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock vil ledsage Kronprinsessen.

Kronprinsessen indleder sit besøg i Texas på SXSW i Austin, der er en af verdens mest betydningsfulde festivaler inden for musik, tech, film, gastronomi og kunst. Hvert år besøger mere end 280.000 mennesker SXSW, og i år får festivalen et markant dansk aftryk. Det bliver vist frem, når Kronprinsessen står i spidsen for en dansk kulturindsats, der fokuserer på nordiske værdier og kompetencer inden for innovation og kreative erhverv. På festivalen vil Kronprinsessen besøge flere af de danske initiativer, som i år er samlet i House of Scandinavia. Fremstødet er et led i et flerårigt dansk kulturfremstød i USA, som Udenrigsministeriet og Kulturministeriet står bag. Hendes Kongelige Højhed var sidste år med til at lancere fremstødet, der skal styrke dansk kunst og kultur i hele USA. Lanceringen fandt sted i Seattle, hvor Kronprinsessen var æresgæst og sammen med repræsentanter fra de øvrige nordiske lande deltog i åbningen af Nordic Museum.

I USA’s fjerdestørste by, Houston, vil Kronprinsessen deltage i flere programpunkter, hvor temaet er grøn energi og life science. Houston, der er kendt for olie, gennemgår i disse år en omstilling med fokus på grøn energi, og ved en konference om grøn energi og danske løsninger til verdens klimaudfordringer vil Kronprinsessen holde tale. Efterfølgende besøger Kronprinsessen verdens største hospitalskompleks med mere end 100.000 medarbejdere. Her vil Hendes Kongelige Højhed være med til at lancere et samarbejde inden for life science mellem Texas og Danmark. Derudover åbner Kronprinsessen i Houston en dansk smykkeudstilling på Houston Center for Contemporary Craft og deltager som æresgæst ved en gallamiddag arrangeret af Generalkonsulatet i Houston og Ambassaden i Washington, D.C.

Det fulde program offentliggøres senere.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »