Nu skal briterne og amerikanerne også se ’Bedrag’

Salget og udtagelsen af ’Bedrag III’ kommer i forlængelse af en længere periode med stor anerkendelse af DR’s dramaserier. (Foto: Thomas Howalt Andersen / Danni Riddertoft)

🇩🇰De britiske seere kan se frem til den seneste sæson af ’Bedrag’, mens sæson 1 og 2 er blevet solgt til blandt andet USA og Frankrig

DR’s dramaserie ’Bedrag’ er kommet flyvende fra start allerede inden næste uges Berlinale Series-festival. ’Bedrag III’ er nemlig blevet solgt til blandt andet BBC i Storbritannien, inden den danske dramaserie overhovedet er blevet vist på den anerkendte filmfestival i Berlin.

Tredje sæson af den populære dramaserie er som den eneste danske tv-serie blevet udvalgt til Berlinale Series, og de første to afsnit bliver vist mandag den 11. februar i Berlin. I 2015 blev første sæson af ’Bedrag’ vist på filmfestivalen, og nu er tredje sæson altså også udtaget. Og oveni hatten kan hovedforfatteren på serien, Jeppe Gjervig Gram, altså allerede nu se frem til at se sit mesterværk blive vist til de britiske seere.

– Jeg har følt en meget varm velkomst af tredje sæson af ’Bedrag’ herhjemme og nu også i udlandet. Den internationale premiere i Berlin på mandag og salget af ’Bedrag’ til blandt andet BBC og USA viser en enorm interesse for både den nye sæson og de to tidligere, som holdet og jeg er utrolig glade for. Og det gør mig virkelig stolt, at vi kan blive ved med at bidrage med tv-serier, som både kan samle seerne herhjemme og i udlandet om drama, som kan være med til at sætte dansk kultur på dagsorden i en global verden, siger Jeppe Gjervig Gram.

Berlinale Series – eller Berlin International Film Festival – er en årlig filmfestival, hvor en jury udvælger tv-serier fra hele verden med stort potentiale. De udvalgte tv-serier bliver vist på festivalen, hvor journalister, købere og andre branchefolk fra hele verden kan opleve dem.

En stor anerkendelse

Det er ikke kun den nyeste sæson af ’Bedrag’, der har tiltrukket interesse. Sæson 1 og 2 af serien, der på engelsk kaldes ’Follow the Money’ er nemlig blevet solgt til USA, Frankrig, Iran og mange flere.

– Det er selvfølgelig et stort kvalitetsstempel, at så store aktører vil købe vores dramaserier. Når en spiller som BBC køber ’Bedrag III’, betyder det næsten altid, at andre følger trop. Vi har allerede solgt tredje sæson til flere territorier, og vi forventer, at mange flere kommer til. Så dramaserien har tydeligvis international appel, siger teamleder for DR Salg, Maiken Maigaard.

’Bedrag III’s udtagelse til Berlinale Series er samtidig ekstra speciel, da filmfestivalen hidtil kun har vist seriernes første sæson. Men med ’Bedrag’ er der altså blevet gjort en undtagelse.

‘BEDRAG’ I HELE VERDEN

’Bedrag’ er blevet solgt til mange forskellige lande allerede. Blandt andet:

  • Australien (sæson 2)
  • Iran (Sæson 1 og 2)
  • Portugal (sæson 3)
  • Irland (sæson 1, 2 og 3)

DR kommer i øvrigt til at præsentere to kommende dramaserier, som også er udvalgt blandt serier fra hele verden.

Salget og udtagelsen af ’Bedrag III’ kommer i forlængelse af en længere periode med stor anerkendelse af DR’s dramaserier. På den nylige filmfestival i Göteborg høstede DR Drama mange roser. Og ved Robert Prisen 2019 i starten af februar blev blandt andet ’Herrens Veje’ hædret som årets tv-serie.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »