Kina: Nytår med buddhisterne og øjenvidner fra Xinjiangs lejre

🇩🇰Kineserne er gået fra hundens til grisens år. Mads Vesterager Nielsen, daglig leder af det danske handelskammer i Beijing, tilbragte nytåret sammen med en flok buddhister i et tempel i den nordlige Hebei-provins. Den herboende kineser Xinxin Ren Gudbjörnsson fortæller, hvad grisens år byder på ifølge det kinesiske horoskop. Bagefter møder du to sjældne øjenvidner fra interneringslejrene, der er vokset frem over det meste af Kinas Xinjiang-regionen hvor en million uighurer menes at være spærret inde. Gülbahar Jelilova, 54, slap ud efter 15 måneder, men siger, at hendes hjerne ikke længere fungerer. Abdusalam Muhammed, 41, skulle bukke for Kinas flag, synge røde sange og fornægte sin religion islam. Bagefter vender jeg udviklingen med Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty, og Mette Holm, journalist, forfatter og Kina-kender.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »