Arkitekter vil løse klimaudfordringer

📷'Vi bygger det væk' - Thin Green Line Productions

🇩🇰En ny tv-serie ’Vi bygger det væk’, skabt med støtte fra Statens Kunstfond, sætter fokus på danske arkitekters arbejde med at løse nogle af de største udfordringer lige nu

Hvordan bygger vi byer til et klima i forandring med stormfloder og skybrud? Bæredygtig arkitektur er på vej frem over hele verden, og danske arkitekter er i front. Den nye programserie ’Vi bygger det væk’ vil over fire afsnit præsentere en række førende danske arkitekters forsøg på at udvikle nytænkende klimaløsninger. 

Fra masterplan for Manhattan til legeplads i Kokkedal
I programmerne møder vi sammen med vært Sonja Stockmarr danske arkitekter, der arbejder med nye løsninger rundt omkring i verden og herhjemme. Bjarke Ingels har lagt masterplanen for, hvordan Manhattan kan beskyttes, når havet stiger. I Kokkedal er Bølgepladsen både legeplads og skybrudsbassin. Og Klimaflisen er en dansk udviklet fortovsflise, der kan aflaste kloakkerne i alverdens storbyer. 

’Vi bygger det væk’ præsenterer også arkitekterne Rikke Juul Gram (Schønherr), Flemming Rafn Thomsen (Tredje Natur), Anders Lendager, Mette Skjold og Rasmus Astrup (SLA), Kasper Guldager Jensen (GXN), Tue Foged (EFFEKT), Philip Hahn-Petersen (Habitats). Tv-serien tager os med på besøg hos nye byggerier og byudviklingsprojekter, og vi møder nogle af alle de borgere, byggefolk og beslutningstagere, der er med til at få det hele til at ske.

Programmet har premiere tirsdag den 12. februar kl. 21.30 på DR K.

Efter programmerne har været vist på DR, vil de være frit tilgængelige via kunst.dk.

Programmerne er skabt med støtte af Statens Kunstfond Legat- og Projektstøtteudvalg for arkitektur 2014-2017. 

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »