Sermersuumi Eqqagassalerivimmit neqeroorut: Pikkorissarit aningaasanillu sipaarlutit

📷Kommuneqarfik Sermersooq
🇩🇰↓Tilbud fra Sermersooq Affaldscenter: Kom på kursus og spar penge

🇬🇱Suliffeqarfiit aningaasarpassuarnik sipaaruteqarsinnaapput eqqagassaatitik eqqortumik passukkunikkit.

Suliffeqarfimmi entreprenørini EJM-Atcon-imi sulisut Nuummi Eqqagassalerivik aqqusaarpaat akunnerullu ataatsip ingerlanerani eqqagassanik passussineq pillugu saqqummiivigineqarput. Uani sammineqarput eqqagassanik immikkoortiterinermi malitassat pingaarnerit, aammali ajornartorsiutaasinnaasut immikkuullarissutut taaneqarsinnaasut, entreprenørit suliffiutiminni takusartagaat.

EMJ-Atcon namminneerlutik eqqagassat pillugit saqqummiussamik taama ittumik ujartuisuupput:

”Uagut suliffeqarfitsinni eqqagassanik immikkoortiterinissaq tapersersorusuttuarparput. Avatangiisinut aningaasaqarnermullu pitsaaqutai erseqqilluinnarput. Taamaattumiguna sulisutta eqqagassanik pitsaanerpaamik eqqortumillu passussisinnaanissaat kissaatigigipput”, oqarpoq Bo Eriksen, EMJ-Atcon-imik piginneqataasoq.

Jonas Søndergaard, eqqagassalerivimmi Facility Supervisori, ingerlaannaq Eqqagassalerivimmi suleqatinilu ullut marlussuit ingerlanerini kissaatigineqartup ingrlannissaanut piareerput. Erseqqissaavorlu suliffeqarfiit allat namminerpiaq eqqagassaatiminnik passusinissamut paasisaqarnerorusukkunik saaffiginninnissaminnut tikilluaqqusaasorujussuusut

”Uagut suliassarivarput eqqagassat eqqortumik passutissallugit avatangiisit aningaasaqarnerlu isumatusaartumik eqqarsaatigalugit. Soorunami, taamaasillutik suliffeqarfiit namminerminnut tulluussakkamik ulluinnarnilu aaqqiissutitut atorsinnaasaannik siunnersuerusuttorujussuuvugut” Jonas Søndergaard oqarpoq.

🇩🇰Virksomheder kan spare mange penge ved at håndtere deres affald korrekt.

Medarbejdere fra entreprenørfirmaet EJM-Atcon var torsdag forbi Affaldscenteret i Nuuk, hvor de fik en times oplæg vedrørende affaldshåndtering. Her blev der lagt ud med at gennemgå de overordnede regler for korrekt sortering, men også nogle af de mere specifikke problemstillinger som entreprenørfirmaet oplever, blev vendt.

Det var EMJ-Atcon selv, der have forespurgt om et sådan oplæg omkring byggeaffald var muligt:

”I vores virksomhed støtter vi fuldt ud op om sortering af affald. Det har klare fordele, både for miljøet og for økonomien. Derfor ønsker vi at vores medarbejdere er så godt klædt på som muligt til at varetage affaldshåndteringen korrekt”, siger Bo Eriksen, der er medindehaver af EMJ-Atcon. 

Jonas Søndergaard, der er Facility Supervisor på affaldscenteret, tog straks imod ønsket og sammen med kollegaer på Affaldscenteret kunne det lade sig gøre med et par dages varsel. Han understreger at andre virksomheder er meget velkomne til at henvende sig, hvis de ønsker at vide mere om affaldshåndtering, der er målrettet dem.

”Vores opgave er at sikre at affaldet bliver håndteret på en miljørigtig og økonomisk fornuftig måde. Og det vil vi selvfølgelig meget gerne rådgive om, således at virksomhederne kan finde de løsninger der bedst matcher deres behov og hverdag”, siger Jonas Søndergaard.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »