2017-imi juunimi Karrat Kangerluanni pinngortitami ajunaarnersuup kingunerisaanik Uummannami inissiat taartissat

Uummannaq

🇩🇰↓Erstatningsboliger i Uummannaq efter naturkatastrofen i Karratfjorden i juni 2017

🇬🇱Ineqarnermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoqarfik siusinnerusukkut nalunaaruteqarpoq, 2017-imi juunimi Karrat Kangerluanni pinngortitami ajunaarnersuup kingunerisaanik inissiat taartissat 2019-imi apriilimi iserterfigineqariaannanngorlutik piariissasut.

Inissiat taartissat sanaartorneqarneri pilersaarutit malillugit ingerlapput. Kisiannili sanaartukkanik nakkutilliisut misissuinerminni ajoraluartumik paasivaat, ruujorit sumiiffimmi imermik pilersuivimmut kuuffeqarfimmullu atasussat oqorsaataat tunisassiarineqarnerminni kukkuneqarsimasut. Kukkunerit kingunerisaannik ruujorit taarsersorneqartariaqarput, kukkunerit najukkami iluarsineqarsinnaanngimmata. Ruujorit nutaat 2019-imi aasap ingerlanerani umiarsuarmut siullermut ilaallutik tikissapput, tamatumalu kingorna taarsersuineq aallartinneqarsinnaalissaaq. 

Tamanna tunngavigalugu inissiat taartissat atorneqalernissaat kinguaattoorfiuvoq. Iserternissap siusinnerpaamik 2019-imi pinissaa naatsorsuutigineqarpoq.

Naalakkersuisoqarfimmiit nakkutilliisut suliaat naammagisimaarneqartorujussuupput, suliniuteqarnerammi peqqutaalluni entreprenøri tunisassiortorlu kukkunernik paasineqartunik pilertortumik aaqqiisinnaalerput.

Kinguaattoortoqarnera utoqqatsinartorujussuuvoq, kisiannili kukkuneq ima annertutigaaq, 2019-imi apriilimi isertertoqarsinnaanani.

🇩🇰Departementet for Boliger og Infrastruktur har tidligere meddelt, at erstatningsboligerne i Uummannaq efter naturkatastrofen i Karratfjorden i juni 2017 forventedes at være indflytningsklar til april 2019.

Byggerierne af erstatningsboligerne forløber efter planen. Men tilsynet på byggeriet har desværre ved kontrol konstateret produktionsfejl i isoleringen på rørene til områdets vand- og kloakforsyning. Fejlen medfører at rørene må udskiftes, idet fejlen ikke kan udbedres på stedet. Levering af de nye rør sker ved årets første skibsankomst, i løbet af sommeren 2019, hvorefter udskiftning kan igangsættes. 

På baggrund af dette, er ibrugtagning af erstatningsboligerne forsinket. Den nye forventede indflytningsdato bliver tidligst oktober 2019.

Departementet er yderst tilfreds med tilsynets indsats, og hvor indsatsen har betydet at entreprenøren og producenten hurtigt har skabt en løsning for udbedring af den konstaterede fejl. 

Det er meget beklageligt at der sker en forsinkelse, men fejlen er så afgørende, at der ikke kan ske en indflytning i april 2019.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »