Hvilke tiltag vil regeringen i samarbejde med Naalakkersuisut vil tage for at styrke cyber- og informationssikkerhed i Grønland #glpol #polgl #dkpol #poldk

Forsvarminister, Claus Hjort Frederiksen (V) 📷Steen Brogaard

🇩🇰Regeringen har fremsat en national strategi for cyber- og informationssikkerhed, etableret et Center for Cybersikkerhed og for nylig fremsat et ændringsforslag om fortsat styrkelse af cybersikkerheden i Danmark. Naalakkersuisut har udgivet en Digitaliseringsstrategi 2018-2021, hvor man kort forholder sig til risici, der kan være forbundet med cybertrusler. Det er dog langtfra tilstrækkeligt og der er også i Folketinget behov for et styrket fokus på at styrke Grønlands indsats overfor cybertrusler. Vil ministeren oplyse hvilke tiltag regeringen i samarbejde med Naalakkersuisut vil tage for at styrke cyber- og informationssikkerhed i Grønland, herunder om regeringen agter at fremsætte forslag i Grønland til Kongelig Anordning af lov om styrkelse af cybersikkerhed og afsætte flere ressourcer til cybersikkerhedsvurdering hos f.eks. Forsvarets Efterretningstjeneste i Grønland?

Af: Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Til: forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V)

Dato: 12-02-2019

Status: Ikke besvaret

Emne: kommuner og infrastruktur

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »