Múte: Aalisarneq pillugu politikkikkut siammasissumik isumaqatigiissusiortoqarnissaa pisariaqarpoq

Illustrationsfoto

🇩🇰↓Múte: Det er nødvendigt med brede forlig inden for fiskeriet

🇬🇱Inuit Ataqatigiit isumaqatiginninniarnissamut suleqatigiinnissamullu piareersimagatta aalisarneq pillugu apeqqummi illuatungiliuttoqatigut allat aamma ilaatillugit isumaqatiginniarneqarfigineqarnissarput ujartorpara. Inuit aallartitaattut apeqqummi nunatsinnut aaliangiisuulluinnartumi siammasissumik tunngavilimmik siunnissaq pilersinneqartariaqarpoq. Aalisarneq tamatsinnut tunngavoq, tamatta suleqatigiissutigissavarput.

Aalisarneq pillugu inatsisissamut suliaqartussamik isumalioqatigiisitamik pilersitsinissaq naalakkersuisooqatigiit tapertaasullu akunnerminni isumaqatigiinniassutigisussanngoraat paasivarput.

Aalisarneq nunatsinni inuttut atukkatta aningaasarsiornittalu tunngavigaa, siammasissumillu politikkikkut isumatusaartumik, periarfissiisumik tunngavigissaartumillu aqqutissiuussiffigisariaqarparput.

Tamannalu tunngavigalugu aalisarneq pillugu sulinissami partiit akornanni siammasissumik isumaqatigiissusiorsinnaaneq qitiulluinnartoq oqaatigisariaqarpara.

Aalisarnikkut piorsaaneq siunissaq isigalugu tamatsinnut pitsaasumik sunniuteqarnissaa qulakkeerumallugu qinigaaffiit akimorlugit kikkullu naalakkersuinikkut siuttuunerat apeqqutaatinnagu, politikki attanneqarsinnaasoq suliarisariaqarparput.

Naalakersuisoqatigiit tapertaasalu isumaqatigiissutissartik qulakkernissaa kisiat suliarinagu ammasumik partiinik, susassaqartunik innuttaasunillu suliap aallaqqaataaniilli peqataatitsillutik suleqatiserinnillutillu ingerlatsinissaannik kaammattuivunga. Pisuussutivut ataasimoorluta pigisavut aporaassutaasussamik isumaqatigiissusorfiussannngillat, akerlianilli isumatusaartumik siammasissumillu isumaqatigiissusiorfiusariaqarput.

🇩🇰Inuit Ataqatigiit er klar til at indgå i forhandlinger og samarbejde om fiskeripolitikken. Jeg efterlyser, at vi og andre partier i oppositionen bliver tæt inddraget til forhandlinger. Som folkets tjenere kan vi i et så vigtigt spørgsmål for vores land ikke komme udenom, at skabe fremtiden med bredt fundament. Fiskeriet berører os alle, derfor skal vi samarbejde om det.

Efter den seneste nyhed skal koalitionspartierne og deres støtteparti forhandle om fiskerikommissionens kommissorium.

Vi kan ikke komme uden om bredt politisk, at sikre et gennemtænkt og mulighedsskabende fremtid for fiskeriet, da det er grundlaget for vores velfærd og økonomi.
Her er det helt centralt, at der sikres brede forlig på tværs af partierne på fiskeriområdet. Hvis fremtiden for os alle skal sikres, skal udviklingen af fiskerierhvervet være langsigtet og gå på tværs af valgperioder uanset hvem der sidder på regeringsmagten.

Jeg anbefaler koalitionspartierne og støttepartiet gennem åbenhed inddrager alle partier, relevante parter og befolkningen fra begyndelsen med udarbejdelse til den kommende fiskerilov. Vores fællesressourcer fortjener ikke et konfliktfyldt løsning, omvendt skal vi kunne være enig om et politisk bredt forlig.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »