Aaja: Spm. om investering i grønlandske lufthavne

Udenrigsminister, Anders Samuelsen. Fotograf Steen Brogaard

🇩🇰Det amerikanske forsvarsministerium er tidligere kommet med en hensigtserklæring om at investere i grønlandske lufthavne. Forhandlinger herom er i gang mellem Grønland, Danmark og USA. Der er ikke meldt en deadline ud for, hvornår man forventer en forhandling afsluttet. En vigtig del af det er, hvilken lufthavn og hvilket bosted der forventes investeret i fra amerikansk side. I Grønland er der truffet beslutning om udvidelse af Nuuk og Ilulissat lufthavn. Det betyder Kangerlussuaq og Narsarsuaq højst sandsynligt nedskaleres eller lukkes. Hvis amerikanerne ønsker at investere i en bevarelse af Kangerlussuaq, kan man støtte erhvervsudvikling i området. Hvilke muligheder og udfordringer ser Regeringen – i tæt samarbejde med Naalakkersuisut – at arbejde for en bevarelse af Kangerlussuaq lufthavn med amerikansk støtte, herunder muligheder for at støtte etablering af vej til Sisimiut, militær træningslejr og civile arbejdspladser til turisme m.m.?

Af: Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Til: udenrigsminister Anders Samuelsen (LA)

Dato: 14-02-2019

Status: Ikke besvaret

Emne: internationale forhold

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »