Sanasa” aallartilluavippoq – Sanasa fik en rigtig god start

🇩🇰↓🇬🇱Ukioq manna pilersaarusiaq “Sanasa” titartaanermik suleqatigiissitamik “Titartaasa”-mik taasaq aallartinneqarpoq, matumani Konrad Nuka Godtfredsen peqatigalugu.

“Inuusuttut sammisassanik nutaanik aallussaqarnissaannik kaammattorusuppavut, illinernullu nutaanut assigiinngitsunik periarfissalinnut aqqutissiuukkusullugit”, Konrad Nuka Godtfredsen oqarpoq.

Suleqatigiissitaq Majoriami Narsamiittumi ingerlanneqarpoq fagimi aalajangersimasumi ilinniartitsisoq Vittus Nielsen inuusuttullu eqimattakkuutaartut inuttaralugit.

Narsami Majoriap inuusuttut taakku tulluusimaarutigai, peqqutigalugu atuartitsineq iluarisimaarluarmassuk. Ilikkajasuupput nutaaliornermullu periutsinik amerlasoorujussuarnik ilikkarsimallutik. Aamma pikkoreqaat!

Ilaatigut allalersueriaatsit, ilutsit najoqqutaralugit titartaaneq, isigisatigut takorluukkat, allagartarsuarnut allattariaaseq, tarrat najoqqutaralugit titartaariaaseq, allattaaseq, nuutitsineq aamma kuultiusarterineq sammisaraat.

Narsami inuusuttut innuttaasullu allat unnuk manna suleqatigiissitap suliai alakkarpaat, periutsillu assigiinngitsut amerlasuut namminneq misilerarsimallugit. 

Sapaatip akunnerata ingerlanerani ukioqatigiikkuutaat tamarmik akornanni innuttaasut miss. 60-it suleqatigiissitami peqataasimapput.

“Suleqatigiissitaq una siulleq tassaaginnarpoq innuttaasut akornanni eqqumiitsulioriaatsimut streetart-imut aallarniut. Taamatut aaqqissuussivugut pilersaarusiaq soqutiginarsarniarlugu illoqarfimmilu inuusuttut innuttaasullu attaveqarfiginiarlugit. Neriuutigaarput Narsami innuttaasorpassuit pilersaarusiamut annertuumut, tassalu illut isuini qalipaanermut tunngatillugu tapersiilluarumaartut. Ilusissatut illullu isuini qalipaaffissanik suliniutigisinnaasatsinnik siunnersuuterpassuarnik pitsaasunik pissarsisimalereerpugut.

Neriuppunga illoqarfimmi kusassaanerit amerlanerit suliarinissaannut periarfissaqarumaarluta.” Heidi Zilmer oqaaseqarpoq.

Ilutsinut illullu isuini qalipaaffiusinnaasunik siunnersuutinik pitsaasunik amerlasuunik pissarsiaqarpugut. Kissaatit annertuut ilaat tassaavoq katersortarfiup toqqaviata kaajallallugu kusassarnissaa, taamaalilluni toqqavia qarmasissianut Siku Blockip sanaavinut assingusunngorlugit qaavatigullu annikitsukkuutaanik uumassusilersitsisutullusooq isikkoqartunik najukkamilu oqaluttuanut tunngassuteqartunik qalipaasoqarnissaa. Manna tikillugu siunnersuutit ilaannaraat, maannakkullu illoqarfimmi illut isuini iigaannilu kusassagassatut innuttaasut toqqagaasa akuerineqarnissaannut qinnuteqarnissaq pisussanngorpoq.

Pilersaarutip aallartisarnerani suleqatigineqarsinnaasut aningaasaliisinnaasullu qinnuteqarfigineqarput, maajillu imaluunniit juunip qaammataani innuttaasut peqataarusuttut peqatigalugit illoqarfimmi illut silataasa iigai assigiinngitsut kusassarlugit aallartissaagut. 

Taamaammat pingasunngornermi marsip 13-ianni nal. 14.00 Majoriamut qaaqqusivugut, silqatigiissitamilu suliaasut inernerisa takusarnissaannut kikkut tamarmik tikilluaqqusaapput.

🇩🇰Dette års Sanasa projekt belv skudt godt i gang med tegneworkshoppen Titartaasa med Konrad Nuka Godtfredsen.

“Vi ønsker at opmuntre ungdommen til at tage imod nye udfordringer, og gå videre med nye flere spor til forskellige fag og linjer ” udtaler Konrad Nuka Godtfredsen.

Worhshoppen blev holdt i Majoriaq Narsaq sammen med faglærer Vittus Nielsen og en gruppe af de unge, der går på skolen.

Majoriaq Narsaq er stolte af de unge unge, der virkelig har taget godt imod undervisningen. De er lærenemme og har lært rigtig mange nye kreative teknikker. Og de er dygtige!

De har blandt andet arbejdet med skabelonteknik, perspektivtegning, optisk illusion, skilteskrift, silhuet teknik, skrift, kalkering og forgyldning.

Mange af de unge og andre borgere i Narsaq har kigget forbi til aften workshoppen og har selv prøvet at arbejde med de mange teknikker.

I alt har omkring 60 borgere i alle aldersgrupper deltaget i workshoppen i løbet af ugen.

”Den her første workshop er kun opstarten til selve streetart projektet. Vi laver den for at skabe interesse for projektet og komme i kontakt med borgerne og de unge i byen. Det er vores håb at rigtig mange borgere i Narsaq vil bidrage til det store projekt med gavlmalerierne. Vi har allerede fået mange gode forslag til motiver og gavle vi kan arbejde på.

Vi håber at få mulighed for at lave flere udsmykninger i byen.” udtaler Heidi Zilmer

Der er kommet rigtig mange gode forslag til både motiver og mulige gavle. Blandt andet er der et stort ønske om at udsmykke forsamlingshusets betonfundament hele vejen rundt om huset, så det ligner at fundamentet er bygget af Siku block mursten og ovenpå male små detaljer, der giver liv og fortæller lokale historier. Indtil videre er det blot et af forslagene og nu skal vi så i gang med at søge tilladelse til at udsmykke de gavle og overflader, der er blevet udpeget af byens borgere.

Projektet går nu ind i en fase med ansøgninger til mulige samarbejdspartnere og sponsorer og i maj eller juni går vi i gang med at udsmykke forskellige overflader i byen sammen med de borgere, der vil deltage. 

Vi inviterer indenfor på Majoriaq i dag ondsag den 13. marts klokken 14, hvor alle er velkomne til at komme og se resultatet af workshoppen.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »