Politiet advarer mod pirattaxaer i Esbjerg

📷Thomas Tolstrup, Rigspolitiet
🇩🇰To unge mænd blev adskillige tusinde kroner fattigere efter en tur med en uautoriseret taxa
Det kan blive dyrt at skaffe en billig taxa. Det måtte to borgere sande i Esbjerg i sidste weekend. De var blevet snydt af pirattaxaer og har efterfølgende meldt hændelserne til Syd- og Sønderjyllands Politi. I begge tilfælde har personerne efter en festlig lørdag aften i byen sat sig ind i uautoriserede taxaer, der holdt i Esbjergs centrum. I et tilfælde blev en 22-årig mand franarret sit hævekort, der blev misbrugt til at hæve 7.700 kroner, og i et andet tilfælde blev en 18-årig mand 5.500 kroner fattigere efter turen.
Dyr tur Begge hændelser bliver efterforsket, og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer samtidig mod at benytte uautoriserede taxaer – ikke mindst forud for den kommende weekend. – For nogen kan det måske være fristende at benytte en pirat, fordi der kan være mangel på taxaer i nattelivet. Men det kan i værste fald blive en meget dyr tur, fordi man risikerer at blive snydt, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessekretariat. – Skal vi dette problem til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra, tilføjer han. Vicepolitiinspektøren peger i tilgift på, at pirattaxaer – i modsætning til de autoriserede taxaer – for eksempel heller ikke afregner skat eller har tilladelser, forsikringer m.m. i orden, lige som køretøjet typisk heller ikke er godkendt til taxakørsel.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »