Ineqi: Nunarput pillugu paasisitsiniaaneq

🇩🇰↓Ineqi: Oplysning om Grønland 🇬🇱

Danskit nunarput pillugu suli ilisimasakippallaarput, Nunatsinni inuiaqatigiinni nutaaliaasuni susoqarnersorluunniit naluaat. Tamanna pissutigerpiarlugu kalaallit folketingimi ilaasortaasa suliaat annertuumik paasissutissiinermik imaqarajuttarput; Nunatta Danmarkillu akunneranni susoqarnersoq aamma ilisimaneqanngimmat. Tamanna pisarpoq sumi tamani nunap immikkoortortaani ataatsimiigiartaqattaarnikkut aammalu nunarput nutaarsiassatigut sammineqaraangat peqataasarnikkut. Piumassuseqartuarpunga danskit nunarput pillugu oqallinnermi isummersuutaannut peqataajuassalluta, tamannalu ilutigalugu paasititsiniaaneq pitsaanerusoq nunatta innuttaasalu ataqqinarnerat annertunerusumik anguneqarsinnalluni.

🇩🇰Danskerne er forsat alt for uvidende om, hvad der sker i nutidens Grønland. Derfor består en stor del af de grønlandske folketingsmedlemmers arbejde i at deltage i oplysende arbejde om Grønland i Danmark. Det sker både ved at rejse ud til møder i hele landet og ved at deltage i mediernes dækning af grønlandske begivenheder. Jeg vil fortsætte med at sætte sit aftryk på den danske debat om Grønland, og dermed arbejde for at skaffe bedre oplysning og dermed større værdighed omkring Grønland og det grønlandske folk i den danske bevidsthed.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »