Kommuneqarfik Sermersuumi attaveqaqatigiinneq pillugu isumasioqatigiinneq

📷Naalakkersuisut

🇩🇰↓Infrastrukturseminar i Kommuneqarfik Sermersooq

🇬🇱Ineqarnermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen aamma Kommuneqarfik Sermersuumi borgmesteri Asii Chemnitz Narup, tallimanngorneq ulloq 15. marts 2019 Nuummi attaveqaqatigiinneq pillugu ataatsimoorussamik isumasioqatigiissitsipput.

Isumasioqatigiinneq attaveqaqatigiinneq pillugu isumasioqatigiissitsinerit arlallit, kommunit tamaasa peqatigalugit ingerlanneqartut, kingullersaraat.

Karl Frederik Danielsen oqarpoq:
”Nuummi mittarfissap neqeroortitsivigineqarnera maannakkut allartinneqareerpoq. Nuummi inuussutissarsiortut maannangaaq sulillutik aallartereersimasut aammalu siunissamut Nuup avataaneersunit tikikkuminarnerulertussaaneranut piareersalereersimasut, Borgmesterilu isumasioqatigiissitsinerup nalaani paasivarput.”

Asii Chemnitz Narup oqarpoq:

”Nuummi mittarfissap piareersarneqarnera ukiorpassuit ingerlasimavoq. Suliassat maannakkut neqeroortitsineq aallartinneqarluni kiisami tamaanga killimmat kommunalbestyrelsimit nuannaarutigisorujussuuarput. Mittarfissap aamma takornariartitsinermik inuussutissarsiornermillu siuariartortitsinissaanut sapinngisamik pitsaanerpaanik atugassaqartitsinissaq, kommunalbestyrelsimi sammisorujussuuarput.” 

Mittarfiup tallilerneqarnissaata pisussap saniatigut Tasiilami aamma Ittoqqortoormiini attaveqaqatigiinneq sammineqarpoq. Nalunaarasuartaateqarnermut suliassaqarfimmi suliniuteqarnerit pisussat aammalu umiarsualiveqarfinni arlalinni aserfallatsaaliuinissaq oqallisigineqarput, aammalu Namminersorlutik Oqartussat, Kommunip aamma Tunumi suliassanik suliarinninnermut atatillugu suliaqartut allat akornanni suleqatigiinnerulernissaq sammineqarpoq.

Naggasiineq:
Sapaatit akunneranni 12-imi Naalakkersuisut, Inatsisartut aammalu kommunini tallimani borgmesterit politikkikkut isumasioqatigiissinneqarneranni attaveqaqatigiinneq pillugu isumasioqatigiissitsinerit tulleriiaat naggaserneqassapput.

Isumasioqatigiissitsinerit ingerlanneqareersut kiffartuunneqarnissamut isumaqatigiissutissanut tunngatillugu sammivissaliissasut Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen annertuumik neriuuteqarpoq, aammalu oqarluni:

”Inatsisartunut ilaasortat, borgmesterit aamma Naalakkersuisut isumasioqatigiinneranni kiffartuunneqarnissamut isumaqatigiissutissanut kissaatigineqartut pillugit immersorneqassaanga. Politikkikkut oqallinnissaq qilanaaraara,” Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen naggasiivoq.

🇩🇰↓Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Karl Frederik Danielsen og Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, har afholdt fælles infrastrukturseminar fredag d. 15. marts 2019 i Nuuk.

Seminaret var det sidste i en række infrastrukturseminarer, som er blevet afholdt med alle kommuner.

Karl Frederik Danielsen udtaler:
”Udbuddet af den nye lufthavn i Nuuk er nu igangsat. Borgmesteren og jeg fik under seminaret vished om, at erhvervslivet i Nuuk allerede nu er trukket i arbejdstøjet og forbereder sig til en fremtid, hvor Nuuk bliver mere tilgængelig for omverdenen.”

Asii Chemnitz Narup udtaler:

”Forberedelsen af den nye lufthavn i Nuuk har været mange år undervejs. Vi er i kommunalbestyrelsen meget glade for, at projektet nu endelig er nået så langt, at udbuddet er igangsat. I kommunalbestyrelsen en vi nu meget fokuserede på at skabe de bedst mulige betingelser for at den nye lufthavn også vil føre til vækst i turismen og i erhvervslivet.” 


Ud over den kommende lufthavnsudvidelse, blev der sat fokus på infrastrukturen i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit. Kommende initiativer på teleområdet og vedligehold af flere havneanlæg blev drøftet, og der blev sat fokus på øget samarbejde mellem Selvstyret, Kommunen og øvrige aktører i forbindelse med opgaveløsningen på Østkysten.

Afslutning:
Rækken af infrastrukturseminarer afsluttes i uge 12 med et politisk seminar for Naalakkersuisut, Inatsisartut og de fem kommuners borgmestre.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen har store forhåbninger til at, de afholdte seminarer vil udstikke retningen for de kommende servicekontrakter, og udtaler:

”Under seminaret med medlemmer af Inatsisartut, borgmestre og Naalakkersuisut skal jeg have input om ønsker for de kommende servicekontrakter. Jeg ser frem til den politiske debat,” afslutter Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen.

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »