Mercedes-Benz vil hjælpe dig: Ny app gør din bil til elbil

🇩🇰Ny app fra Mercedes-Benz skal hjælpe dig med at afgøre, om du uden problemer kan skifte til elbil.

Danskerne ser sig gerne bag rattet i en elbil i fremtiden, men spørgsmålene er stadigvæk mange, når snakken går på elbilers rækkevidde, opladningstid og energiforbrug.

Det har fået Mercedes-Benz til at udvikle appen, EQ Ready, der simulerer elkørsel i ens nuværende bil og tester, om ens kørselsmønster passer til at køre i en elbil.

”Vi oplever, at danskerne er meget positive over for el og hybrid, men der er samtidig en række bekymringer for rækkevidde, og hvor ofte batteriet skal oplades. Det vil vi gerne give nogle svar på, så bilisterne bliver klædt bedre på til at vælge den rigtige bil,” siger David Engstrøm, presse- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark, og fortsætter:

”Ved at anvende EQ Ready under ens køreture analyseres bl.a. antal kørte kilometer, opbremsninger og accelerationer. På den måde kan man virtuelt teste – uanset bilmodel – om ens kørselsadfærd matcher at skulle køre i en elbil,” siger David Engstrøm.

Klar med elbil til sommer

Hos Mercedes-Benz er ambitionen, at samtlige af koncernens biler om få år skal findes i en version, der har enten plug-in-hybridmotor eller er fuldt elektrisk. Det sker under brandet EQ, Electric Intelligence, der skal samle alt fra de såkaldte ”milde hybridbiler”, som indbefatter motorer med 48V-systemer – kaldet EQ Boost – henover plug-in-hybrider – kaldet EQ Power – til de fuldt elektriske biler, der har betegnelsen EQ.

Allerede fra i sommer kommer den første elbil fra Mercedes-Benz på gaden i Danmark, en SUV, der sælges under navnet EQC.

”EQC er sat i produktion her i begyndelsen af 2019, så vi forventer en dansk lanceringsdato til sommer. Der er ingen tvivl om, at Mercedes-Benz har høje ambitioner på området, og der er masser af spændende produkter på vej i løbet af de næste par år,” siger David Engstrøm.

Prisen på EQC er endnu ukendt.

EQ Ready

Den nye app kan hentes i Google Play og App Store.

Hent til Android

Hent til iOS

Hvad mener du om Lufthavnene? Du har op til 6 svarmuligheder

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Kalaallit Nunaat namminersornissaa kissaatigaajuk? - Ønsker du at Grønland skal være selvstændig?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...
Translate »